r
Nosalty Logó

Kacsasült Gonoszka konyhájából

5,0

2 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Kacsasült Gonoszka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1103
Kalória
138.4g
Fehérje
29.3g
Szénhidrátok
45.5g
Zsír
818.2g
Víz
577.5g
Koleszterin
5.3g
Rost
13.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4413 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    818.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    553.6 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10337.9 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    6230 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    3272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    160 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    840 micro
  • Kolin:
    1633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 4413 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A kacsát alaposan megmossuk kívül-belül. Egy megfelelő méretű tepsibe tesszük. A bőrét bevagdossuk (főleg a vastagabb zsírrétegű helyeken), hogy a zsír kisülhessen belőle. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával minden oldalról. A rozmaringot és a kakukkfüvet a hasüregébe tesszük.
  2. Az almákat megmossuk, és a tepsibe tesszük a kacsa mellé. A vöröshagymát megpucoljuk, kettévágjuk, és a kacsa mellé tesszük ezt is. Aláöntjük a vizet.
  3. Alufóliával letakarva 200 fokon sütjük kb. 2 órát. Ezután levesszük róla az alufóliát, és először a hátát sütjük fólia nélkül kb. 30 percig. Ezután megfordítjuk, és a mellével felfelé is kb. 30 percig sütjük. Közben időnként meglocsoljuk, ha esetleg kell, pótolunk egy kevés vizet, de a sütés végére már ne maradjon víz a tepsiben.
  4. Éles késsel feldarabolva tálaljuk frissen sülve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x37

Ez volt az idei karácsonyi főmenü egyik fogása. Nagyon finom, ízletes sült. Én hagymás krumplival és párolt lilakáposztával tálaltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!