r
Nosalty Logó

Kacsasült Gonoszka konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Kacsasült Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4413 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1557 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1103 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    553.6 g

Zsír

  • Összesen
    181.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10337.9 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    678 mg
  • Foszfor
    6230 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    3272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    160 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    840 micro
  • Kolin:
    1633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 4413 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát alaposan megmossuk kívül-belül. Egy megfelelő méretű tepsibe tesszük. A bőrét bevagdossuk (főleg a vastagabb zsírrétegű helyeken), hogy a zsír kisülhessen belőle. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával minden oldalról. A rozmaringot és a kakukkfüvet a hasüregébe tesszük.
  2. Az almákat megmossuk, és a tepsibe tesszük a kacsa mellé. A vöröshagymát megpucoljuk, kettévágjuk, és a kacsa mellé tesszük ezt is. Aláöntjük a vizet.
  3. Alufóliával letakarva 200 fokon sütjük kb. 2 órát. Ezután levesszük róla az alufóliát, és először a hátát sütjük fólia nélkül kb. 30 percig. Ezután megfordítjuk, és a mellével felfelé is kb. 30 percig sütjük. Közben időnként meglocsoljuk, ha esetleg kell, pótolunk egy kevés vizet, de a sütés végére már ne maradjon víz a tepsiben.
  4. Éles késsel feldarabolva tálaljuk frissen sülve.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 269
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 207
  • Össznézettség: 149265
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Ajánló

A zsírt leszűrve felhasználhatjuk főzéshez, de nagyon finom friss kenyérrel, hagymával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsasült Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ez volt az idei karácsonyi főmenü egyik fogása. Nagyon finom, ízletes sült. Én hagymás krumplival és párolt lilakáposztával tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...