adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
375g kacsahús506 kcal
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
554
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1500g kacsahús2025 kcal
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2215
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
60g kacsahús81 kcal
-
40g savanyú káposzta8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
89
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3036.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 811 mg
-
Nátrium 1930 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 507.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 738 micro
Összesen
554
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 283.3 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12147.2 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 465 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 3245 mg
-
Nátrium 7720 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 2031.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 370 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 234 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 81 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 615 micro
-
Kolin: 908 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2950 micro
Összesen
2215
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kacsát megtisztítjuk.
- A mellénél a bőrt beirdaljuk.
- Sózzuk, borsozzuk.
- A tepsiben a káposztát szétterítjük.
- Az előkészített kacsát ráfektetjük.
- Előmelegített sütőben kb. 2 órán át sütjük.
- Időnként megforgatjuk, hogy mind a két oldala pirosra süljön.
- Burgonyapürével és a mellette sült káposztával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 27269
- Feltöltés dátuma: 2010. március 17.
Ajánló
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a különleges húsokat. Ezt nagyon könnyű elkészíteni. Csirkével is ki lehet próbálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A férjem bement a baromfiüzletbe. Az eladó ajánlotta neki ezt az elkészítési módot. Ő is egy vevőtől hallotta. A férjem rögtön vett egy friss kacsát, és azonnal kipróbáltuk. Nagyon finom lett.