r
Nosalty Logó

Dámszarvaskaraj sáfrányos csicsókával és súfnudlival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dámszarvaskaraj sáfrányos csicsókával és súfnudlival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szarvaskarajhoz

A súfnudlihoz

Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szarvaskarajhoz

A súfnudlihoz

Összesen 2048 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szarvaskarajhoz

A súfnudlihoz

Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1861.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 2048 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A szarvaskarajhoz

A súfnudlihoz

Elkészítés

A szarvaskarajhoz

  1. A dámszarvasborjú-karajt lehártyázom, sózom, borsozom és frissen tört borókabogyóval ízesítem.
  2. Szobahőmérsékleten hagyom állni a fűszerezett húst, míg a csicsókát készítem.
  3. Megtisztítom a csicsókát, majd főzővizet készítek neki- rendhagyó módon! A főzővíz ízesítéséhez sót, citromlevelet, zsályát és 0,5 dl mogyoróolajat használok.
  4. Főzővízet csak annyit használjunk, hogy a csicsókát épp ellepje, sütőpapírral fedjük le. Tegyük a papírt közvetlenül a víz tetejére.
  5. Ressre (félkeményre) főzöm a csicsókát.
  6. A húst lekérgezem, vaj és mogyoróolaj keverékében- minden oldalát csak röviden!
  7. 100 C fokos sütőben 10 percet huzatom.
  8. Vajat olvasztok zsályával, sáfránnyal, citromlevéllel és ebben futtatom át a csicsókát.
  9. A húst a súfnudlira tálalom és demi glace-al meglocsolom.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16247
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 16.

Ajánló

Hűvösebb évjáratból ajánlok hozzá Merlot, pI 2005 GERE Merlot Válogatás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csicsóka most érik. Vadon is szedhető pl: árok-, vagy patakparton. Egy újabb elfeledett ősi magyar zöldség, izgalmas földes, mogyorós ízvilággal. A vadászszezon is elkezdődött, így pompás vadhús is beszerezhető frissen!

Hozzávalók

A szarvaskarajhoz

A súfnudlihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...