r
Nosalty Logó

Dámszarvaskaraj sáfrányos csicsókával és súfnudlival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Dámszarvaskaraj sáfrányos csicsókával és súfnudlival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A szarvaskarajhoz

A súfnudlihoz

1025
Kalória
41.6g
Fehérje
76.3g
Szénhidrátok
60.9g
Zsír
301.2g
Víz
376.6g
Koleszterin
5.6g
Rost
3.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szarvaskarajhoz

A súfnudlihoz

Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szarvaskarajhoz

A súfnudlihoz

Összesen 2048 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A szarvaskarajhoz

A súfnudlihoz

Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    301.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1025 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1861.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    602.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 2048 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 169 kcal

Elkészítés

A szarvaskarajhoz

  1. A dámszarvasborjú-karajt lehártyázom, sózom, borsozom és frissen tört borókabogyóval ízesítem.
  2. Szobahőmérsékleten hagyom állni a fűszerezett húst, míg a csicsókát készítem.
  3. Megtisztítom a csicsókát, majd főzővizet készítek neki- rendhagyó módon! A főzővíz ízesítéséhez sót, citromlevelet, zsályát és 0,5 dl mogyoróolajat használok.
  4. Főzővízet csak annyit használjunk, hogy a csicsókát épp ellepje, sütőpapírral fedjük le. Tegyük a papírt közvetlenül a víz tetejére.
  5. Ressre (félkeményre) főzöm a csicsókát.
  6. A húst lekérgezem, vaj és mogyoróolaj keverékében- minden oldalát csak röviden!
  7. 100 C fokos sütőben 10 percet huzatom.
  8. Vajat olvasztok zsályával, sáfránnyal, citromlevéllel és ebben futtatom át a csicsókát.
  9. A húst a súfnudlira tálalom és demi glace-al meglocsolom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

A csicsóka most érik. Vadon is szedhető pl: árok-, vagy patakparton. Egy újabb elfeledett ősi magyar zöldség, izgalmas földes, mogyorós ízvilággal. A vadászszezon is elkezdődött, így pompás vadhús is beszerezhető frissen!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!