Szarvashúsos-rókagombás ravioli, diós tokaji mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
oviga2005
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
83g tojás104 kcal
Töltelék
-
100g szarvashús120 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
38g alaplé3 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g rókagomba16 kcal
Diós tokaji mártás
-
180g barna mártás61 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
8g dió49 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
13g szőlő8 kcal
Összesen
1077
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
600g finomliszt2184 kcal
-
330g tojás415 kcal
Töltelék
-
400g szarvashús480 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
150g alaplé11 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g rókagomba64 kcal
Diós tokaji mártás
-
720g barna mártás245 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
30g dió196 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g szőlő33 kcal
Összesen
4306
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
19.6g finomliszt71 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
Töltelék
-
13.1g szarvashús16 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.6g sárgarépa1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
4.9g alaplé0 kcal
-
1.6g parmezán sajt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.5g rókagomba2 kcal
Diós tokaji mártás
-
23.5g barna mártás8 kcal
-
3.3g fehérbor3 kcal
-
1g dió6 kcal
-
6.5g főzőtejszín9 kcal
-
1.6g szőlő1 kcal
Összesen
140
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1755.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 741 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 311.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 179 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1521 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 509 micro
Összesen
1077
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 230.4 g
Zsír
-
Összesen 111.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1704 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7022.3 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 371 mg
-
Kálcium 1238 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 2965 mg
-
Nátrium 1964 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1245.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1443 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 715 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 1134 mg
-
Retinol - A vitamin: 833 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6085 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2035 micro
Összesen
4306
kcal
- 11% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
60 dkg finomliszt
-
6 db tojás
Töltelék
-
1 db tojás
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 szál kakukkfű
-
5 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Diós tokaji mártás
-
4 dl barna mártás
-
3 dkg dió
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat a liszttel csomómentesre gyúrjuk, felhasználásig fóliában pihentetjük, majd közvetlenül a felhasználás előtt vékonyan kinyújtjuk.
- A kinyújtott tészta egyik felére ½-1 teáskanálnyi halmokban elhelyezzük a tölteléket úgy, hogy legyen megfelelő hely a töltelék lezárására is (a tészta másik részét hagyjuk szabadon a lefedéshez). A töltelék halmokat vizes ujjal körbekenjük, ez segíti a tészták összeragasztását.
- A tészta szabadon hagyott részét hajtsuk a töltelékre és formázzuk úgy, hogy a tészta és töltelék közt ne legyen levegőréteg. Ha a tésztán nincs elég rész a hajtásra, úgy javasolt egy másik sor töltelék feltevése és új nyújtott tészta ráhelyezése – ilyekor is ügyelni kell arra, hogy a tészta és a hústöltelék közt ne legyen levegő.
- A tölteléket egy a tölteléknél 1 cm-rel nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval körbevágjuk. Miután az összes tölteléket a tésztába töltöttük, a raviolikat 3-4 perc alatt forrásban lévő vízben megfőzzük. A leszűrt raviolit a tányérra helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és a mártásokkal tálaljuk.
Töltelék
- Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd amikor üvegese pirult, hozzáadjuk a darált húst. Amikor a hús már minden felületén átsült, hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, kakukkfüvet és öntsük hozzá az alaplevet, és – időnként kevergetve – 30 percig főzzük közepes lángon.
- Miután a hús összefőtt az alaplével, vegyük ki a kakukkfüvet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk hűlni 10-15 percig. Miután kihűlt a töltelékünk, belekeverjük a szeletelt rókagombát, a tojást és a reszelt parmezánt.
Diós tokaji mártás
- Alapja a barnamártás, amit az alaprecept szerint megfőzünk. 4 decinyit kimerünk belőle, ez általában elég egy 4 fős fogáshoz. 1 deci tokaji muskotályos borral meg 2 dkg dióval 2-3 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön.
- A tűzről levéve 2 dl tejszínt rakunk bele, ez selymesebbé, bársonyosabbá teszi a mártást, majd lassú tűzön addig főzzük, hogy kellően újra sűrű legyen. Mehet bele pár szem szőlő kimagozva, majd leturmixoljuk és átszűrjük.
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 212
- Feltöltés dátuma: 2023. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
oviga2005
9 recept