Húsgombócok csőtésztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vicsys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g barna mártás10 kcal
-
125g makaróni0 kcal
Összesen
687
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g barna mártás20 kcal
-
250g makaróni0 kcal
Összesen
1374
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
32.9g darált sertéshús60 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
4.4g zsemlemorzsa17 kcal
-
5.3g napraforgó olaj47 kcal
-
6.6g tejföl13 kcal
-
4.9g petrezselyem2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.6g barna mártás2 kcal
-
27.4g makaróni0 kcal
Összesen
151
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 49.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1009.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 185.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 372 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1145 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1375 micro
Összesen
687
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 75.7 g
Zsír
-
Összesen 99.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2019.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 899 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 370.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 745 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2290 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2751 micro
Összesen
1374
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
4 ek zsemlemorzsa
-
6 ek napraforgó olaj
-
3 ek tejföl
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet oregánó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek barna mártás
-
25 dkg makaróni
Elkészítés
- Apróra vágjuk petrezselyem zöldjét és a vöröshagymát, majd a szétnyomott fokhagymával megdinszteljük 2 ek olajon, és ha egy kicsit lehűlt, a darált húshoz adjuk.
- Az edényben újabb 2 ek olajon világosra pirítjuk a zsemlemorzsát. Ha kihűlt, elkeverjük a tejföllel, és állni hagyjuk.
- A húshoz adjuk a pirított hagymát, a tejfölös zsemlemorzsát, a tojást, a szerecsendiót és az oregánót. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
- Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és kevés forró olajon, serpenyőben barnára sütjük.
- A tészta főzővizébe teszünk egy kis olajat és egy nagy csipet sót, majd forráskor puhára főzzük benne a háromba tört tésztát.
- Tálaláskor a tésztára szedjük a kisütött húsgombócokat, és meglocsoljuk a barnamártással.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9081
- Feltöltés dátuma: 2013. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
vicsys
13 recept
Ezt az ételt most készítettük először a kedvesemmel, és mindkettőnknek nagyon ízlett. A sült húsgombócok "szárazságát" jól ellensúlyozza a barnamártás, amit előzőleg otthon főztem. Akinek nincs ideje egy napig készíteni a barnamártást, azt a barnamártás porból is készítheti. A makaróni, gyermekkorom csőtésztája, amit édesanyám sokszor főzött. Igaz, Ő sohasem készítette húsgombóccal vagy barnamártással.