Bélszín tatár a Gresham konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Beefsteakhez
-
140g darált marhahús199 kcal
-
0 kcal
Citromos öntethez
Endíviához
-
20g narancslé9 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
2g méz6 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
50g cikória8 kcal
-
10g mazsola30 kcal
Ecetes hónapos retekhez
-
30g retek4 kcal
-
20g mirin27 kcal
-
20g vörösborecet4 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
Vöröshagymalekvárhoz
-
33g vöröshagyma12 kcal
-
2g narancslé1 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
3g vörösborecet1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g vörösbor1 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
-
0g pektin1 kcal
Tonhalszószhoz
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
18g majonéz94 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
35g tonhalkonzerv69 kcal
-
1 kcal
-
9g barna mártás3 kcal
Fehér spárgához
-
20g fehér spárga3 kcal
-
1g vaj6 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1 kcal
-
1g almaecet0 kcal
Zöld spárgához
-
0g zöldspárga0 kcal
Polenta chipshez
-
4g kukoricadara14 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
754
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Beefsteakhez
-
1400g darált marhahús1988 kcal
-
10g tabasco szósz1 kcal
Citromos öntethez
Endíviához
-
200g narancslé94 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
20g méz61 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
500g cikória76 kcal
-
100g mazsola299 kcal
Ecetes hónapos retekhez
-
300g retek43 kcal
-
200g mirin268 kcal
-
200g vörösborecet38 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
5g só0 kcal
-
500g vörösbor425 kcal
Vöröshagymalekvárhoz
-
330g vöröshagyma120 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g vörösborecet6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g vörösbor13 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g pektin10 kcal
Tonhalszószhoz
-
10g olívaolaj88 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
175g majonéz936 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
350g tonhalkonzerv693 kcal
-
28g csemegeuborka7 kcal
-
88g barna mártás30 kcal
Fehér spárgához
-
200g fehér spárga28 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
10g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
500g víz0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
6 kcal
-
10g almaecet2 kcal
Zöld spárgához
-
0g zöldspárga0 kcal
Polenta chipshez
-
40g kukoricadara145 kcal
-
400g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
7523
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
Beefsteakhez
-
23.2g darált marhahús33 kcal
-
0.2g tabasco szósz0 kcal
Citromos öntethez
Endíviához
-
3.3g narancslé2 kcal
-
0.8g fehérbor1 kcal
-
0.3g méz1 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
8.3g cikória1 kcal
-
1.7g mazsola5 kcal
Ecetes hónapos retekhez
-
5g retek1 kcal
-
3.3g mirin4 kcal
-
3.3g vörösborecet1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
8.3g vörösbor7 kcal
Vöröshagymalekvárhoz
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g narancslé0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.5g vörösborecet0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g vörösbor0 kcal
-
0.1g olívaolaj1 kcal
-
0g pektin0 kcal
Tonhalszószhoz
-
0.2g olívaolaj1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.9g majonéz16 kcal
-
0.5g ecetes gyöngyhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.8g tonhalkonzerv11 kcal
-
0.5g csemegeuborka0 kcal
-
1.5g barna mártás0 kcal
Fehér spárgához
-
3.3g fehér spárga0 kcal
-
0.1g vaj1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
8.3g víz0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.1g salottahagyma0 kcal
-
0.2g almaecet0 kcal
Zöld spárgához
-
0g zöldspárga0 kcal
Polenta chipshez
-
0.7g kukoricadara2 kcal
-
6.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
123
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 43.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1652.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 433.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
754
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 428.5 g
Zsír
-
Összesen 436.1 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 191 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 977 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16528.8 g
-
Cink 63 mg
-
Szelén 737 mg
-
Kálcium 580 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 779 mg
-
Foszfor 4781 mg
-
Nátrium 9526 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 313.8 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 4331.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 69 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 942 micro
-
K vitamin: 384 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 140 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 549 micro
-
Kolin: 1458 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 1001 micro
-
β-crypt 327 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1971 micro
Összesen
7523
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Beefsteakhez
-
1400 g darált marhahús
Citromos öntethez
Endíviához
Ecetes hónapos retekhez
-
200 ml mirin
-
200 g vörösborecet
-
15 g cukor
-
5 g só
-
500 ml vörösbor
Vöröshagymalekvárhoz
-
15 ml narancslé
-
30 g cukor
-
30 g vörösborecet
-
0.5 db babérlevél
-
15 ml vörösbor
-
3 g pektin
Tonhalszószhoz
-
2 g petrezselyem
-
175 g majonéz
-
28 g ecetes gyöngyhagyma
-
350 g tonhalkonzerv
-
28 g csemegeuborka
Fehér spárgához
-
200 g fehér spárga
-
8 g vaj
-
10 g só
-
10 g cukor
-
500 g víz
-
0.5 g kakukkfű
-
9 g salottahagyma
-
10 ml almaecet
Zöld spárgához
-
300 teáskanál zöldspárga
Polenta chipshez
-
40 g kukoricadara
-
400 g víz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Beefsteakhez
- Tisztítsuk meg a marhahúst, daráljuk le, majd fűszerezzük.
Citromos öntethez
- Keverjük össze a citromlevet és a citromhéjat, majd lassan adjuk hozzá az olajakat is.
Endíviához
- Vágjuk félbe az endíviákat, rakjuk sütőzacskóba az összes hozzávalóval együtt, és süssük át gyorsan kb. 85 fokon 20 percig. Ezután hűtsük jeges vízben.
Ecetes hónapos retekhez
- Vágjuk négybe a retkeket.
- Forraljuk össze a mirint, a vörösbort, az ecetet, a sót és a cukrot.
- Főzzük őket 2-3 percig, hogy az alkoholtartalom elfőjön.
- Tegyük bele a retkeket és forraljuk újra, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük az egészet szobahőmérsékletűre.
Vöröshagymalekvárhoz
- Marináljuk a hagymát a vörösborban és a narancslében egy éjszakán keresztül.
- Másnap szűrjük le a hagymát, süssük át hirtelen az olajban, majd adjuk hozzá a marinált levet.
- Főzzük lassú tűzön sütőpapírral lefedve, hogy megőrizzük szép színét.
Tonhalszószhoz
- Turmixoljuk össze a tonhalat az uborkával, a gyöngyhagymával és a demi glace mártással, amíg homogén nem lesz.
- Adjuk hozzá a majonézt, de ekkor már semmiképp se használjunk mixert, mert túl folyóssá válhat.
- Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Fehér spárgához
- Hámozzuk meg a spárgát és vágjuk kb. 20 centis darabokra.
- Forraljuk össze a vizet a kakukkfűvel, a hagymával, a vajjal, a sóval, a cukorral, az almaecettel és a spárgával.
- A spárgát csak akkor adjuk hozzá a keverékhez, ha már forrásban van.
- Újraforráskor vegyük le a tűzről, és hűtsük az egészet szobahőmérsékletűre. Tartsuk a spárgát a főzőlében.
Zöld spárgához
- Tisztítsuk- és hámozzuk meg a spárgát, majd vágjuk julienne-re.
Polenta chipshez
- Főzzük a polentát 20 percig kis lángon.
- Turmixoljuk le, és szilikon lapra helyezve szárítsuk ki a sütőben.
- Törjük kisebb darabokra, és 190 fokos olajban süssük ki.
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 83
- Össznézettség: 61545
- Feltöltés dátuma: 2013. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
NS
17513 recept
Leonardo Di Clemente, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest séfjének receptje, amit most megoszt a NoSalty olvasóival. Próbáljátok ki otthon ti is! A séffel készült interjúnak itt olvashatjátok.