r
Nosalty Logó

Bélszín tatár a Gresham konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bélszín tatár a Gresham konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Beefsteakhez

Citromos öntethez

Endíviához

Ecetes hónapos retekhez

Vöröshagymalekvárhoz

Tonhalszószhoz

Fehér spárgához

Zöld spárgához

Polenta chipshez

754
Kalória
42.9g
Fehérje
31.4g
Szénhidrátok
43.6g
Zsír
433.1g
Víz
97.7g
Koleszterin
3.5g
Rost
18.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Beefsteakhez

Citromos öntethez

Endíviához

Ecetes hónapos retekhez

Vöröshagymalekvárhoz

Tonhalszószhoz

Fehér spárgához

Zöld spárgához

Polenta chipshez

Összesen 754 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Beefsteakhez

Citromos öntethez

Endíviához

Ecetes hónapos retekhez

Vöröshagymalekvárhoz

Tonhalszószhoz

Fehér spárgához

Zöld spárgához

Polenta chipshez

Összesen 7523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Beefsteakhez

Citromos öntethez

Endíviához

Ecetes hónapos retekhez

Vöröshagymalekvárhoz

Tonhalszószhoz

Fehér spárgához

Zöld spárgához

Polenta chipshez

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1652.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    433.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 754 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    428.5 g

Zsír

  • Összesen
    436.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16528.8 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    737 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    779 mg
  • Foszfor
    4781 mg
  • Nátrium
    9526 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    4331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    69 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    942 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    140 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    1458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    327 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1971 micro
Összesen 7523 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Beefsteakhez

  1. Tisztítsuk meg a marhahúst, daráljuk le, majd fűszerezzük.

Citromos öntethez

  1. Keverjük össze a citromlevet és a citromhéjat, majd lassan adjuk hozzá az olajakat is.

Endíviához

  1. Vágjuk félbe az endíviákat, rakjuk sütőzacskóba az összes hozzávalóval együtt, és süssük át gyorsan kb. 85 fokon 20 percig. Ezután hűtsük jeges vízben.

Ecetes hónapos retekhez

  1. Vágjuk négybe a retkeket.
  2. Forraljuk össze a mirint, a vörösbort, az ecetet, a sót és a cukrot.
  3. Főzzük őket 2-3 percig, hogy az alkoholtartalom elfőjön.
  4. Tegyük bele a retkeket és forraljuk újra, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük az egészet szobahőmérsékletűre.

Vöröshagymalekvárhoz

  1. Marináljuk a hagymát a vörösborban és a narancslében egy éjszakán keresztül.
  2. Másnap szűrjük le a hagymát, süssük át hirtelen az olajban, majd adjuk hozzá a marinált levet.
  3. Főzzük lassú tűzön sütőpapírral lefedve, hogy megőrizzük szép színét.

Tonhalszószhoz

  1. Turmixoljuk össze a tonhalat az uborkával, a gyöngyhagymával és a demi glace mártással, amíg homogén nem lesz.
  2. Adjuk hozzá a majonézt, de ekkor már semmiképp se használjunk mixert, mert túl folyóssá válhat.
  3. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Fehér spárgához

  1. Hámozzuk meg a spárgát és vágjuk kb. 20 centis darabokra.
  2. Forraljuk össze a vizet a kakukkfűvel, a hagymával, a vajjal, a sóval, a cukorral, az almaecettel és a spárgával.
  3. A spárgát csak akkor adjuk hozzá a keverékhez, ha már forrásban van.
  4. Újraforráskor vegyük le a tűzről, és hűtsük az egészet szobahőmérsékletűre. Tartsuk a spárgát a főzőlében.

Zöld spárgához

  1. Tisztítsuk- és hámozzuk meg a spárgát, majd vágjuk julienne-re.

Polenta chipshez

  1. Főzzük a polentát 20 percig kis lángon.
  2. Turmixoljuk le, és szilikon lapra helyezve szárítsuk ki a sütőben.
  3. Törjük kisebb darabokra, és 190 fokos olajban süssük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc

Leonardo Di Clemente, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest séfjének receptje, amit most megoszt a NoSalty olvasóival. Próbáljátok ki otthon ti is! A séffel készült interjúnak itt olvashatjátok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!