Pektin

A pektin egy poliszacharid, amely természetes formájában egyes növényi termésekben, pl. alma, körte, birsalma található meg, vízben nem oldódó élelmi rostnak tekinthető. Az élelmiszeriparban E440-ként ismert, zselésítésre, állományjavításra használják. Az elmúlt években népszerűvé vált a háztartásokban is, lekvárok, dzsemek, zselék készítésénél. fotó: ízHuszár
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0.3 g
zsírtartalom
0.15 g
szénhidráttartalom
90.4 g
víztartalom
8.7 g
Nátrium
200 mg
Kalcium
7 mg
Vas
2.71 mg
Foszfor
2 mg
B6 vitamin
0.01 g
Pantoténsav - B5 vitamin
0.11 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.06 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.008 mg
fehérje
0.3 g
Zsír
telített zsírsav
0.05 g
egyszeresen telített zsírsav
0.01 g
többszörösen telített zsírsav
0.09 g
ásványi anyagok
Kalcium
7 mg
Vas
2.71 mg
Magnézium
1 mg
Foszfor
2 mg
Nátrium
200 mg
Cink
0.47 mg
Réz
0.42 mg
Mangán
0.07 mg
szénhidrát
rost
8.6 g
víz
8.7 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.008 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.06 mg
Niacin - B3 vitamin
0.005 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.11 mg
Folát
1 µg
B6 vitamin
0.01 g
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyBár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
Ezt a receptet nagyjából magamtól találtam ki. Egyszer ettem vendégségben hasonlót, és annyira ízlett, hogy otthon kikísérleteztem. (Ahelyett, hogy elkértem volna a receptet:).)
Hetek óta tervezem, hogy feltöltöm ide anyukám "messze földön híres" rakott tésztáját, ami voltaképpen semmi extra, viszont elképesztően finom. Legalábbis a mi családunkban dobogós ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!