Pektin

Pektin

Leírás

A pektin egy poliszacharid, amely természetes formájában egyes növényi termésekben, pl. alma, körte, birsalma található meg, vízben nem oldódó élelmi rostnak tekinthető. Az élelmiszeriparban E440-ként ismert, zselésítésre, állományjavításra használják. Az elmúlt években népszerűvé vált a háztartásokban is, lekvárok, dzsemek, zselék készítésénél. fotó: ízHuszár

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Pektin

fehérjetartalom

0.3 g

zsírtartalom

0.15 g

szénhidráttartalom

90.4 g

víztartalom

8.7 g

gramm pektin?

Top ásványi anyagok

Nátrium

200 mg

Kalcium

7 mg

Vas

2.71 mg

Foszfor

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.01 g

Pantoténsav - B5 vitamin

0.11 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.06 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.008 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.3 g

Zsír

telített zsírsav

0.05 g

egyszeresen telített zsírsav

0.01 g

többszörösen telített zsírsav

0.09 g

ásványi anyagok

Kalcium

7 mg

Vas

2.71 mg

Magnézium

1 mg

Foszfor

2 mg

Nátrium

200 mg

Cink

0.47 mg

Réz

0.42 mg

Mangán

0.07 mg

szénhidrát

rost

8.6 g

víz

8.7 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.008 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.06 mg

Niacin - B3 vitamin

0.005 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.11 mg

Folát

1 µg

B6 vitamin

0.01 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...