Narancszselécukor 2
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Karger
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
325
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1950
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
137
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.7 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 105.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 141 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
325
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 502 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 634.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 388 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 518 micro
-
β-crypt 847 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 942 micro
Összesen
1950
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Facsarjunk ki kb. 1 kg narancsot, és a facsaró tetejében összegyűlt rostanyagot pedig turmixoljuk össze egy kis narancslével. A friss narancslé és a turmixolt rost összesen legyen 50 dkg. Tegyük egy edénybe, és rakjuk félre.
- Egy tálba mérjünk ki 20 dkg cukrot, és keverjük bele a fél teáskanál citromsavat.Egy másik tálba mérjünk szintén 20 dkg cukrot, és keverjük bele a 18 g pektint.
- Forraljuk fel az edényben lévő narancslét egy pillanatra, és vegyük le a tűzről. Keverjük bele egy kézi habverő segítségével a pektines cukrot, és ismét forraljuk fel egy pillanatra. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a citromsavas cukrot. Forraljuk 95 fok fölé, mérjük, ne legyen kevesebb, gyorsan keverjük, nehogy leégjen. 3 perc után csepegtessünk bele a 48 csepp bio édesnarancs illóolajat, de ne vegyük le a tűzről, és még 3 percig tartsuk ezen a hőfokon gyors kevergetéssel.
- Ha lejárt a 6 perc, vegyük le a tűzről, és egy nem fém edénybe öntsük bele, amit kibéleltünk sütőpapírral. Ha jénaiba öntjük, akkor nem kell bélelni, mert abból kijön könnyedén. Hagyjuk másnapig lassan hűlni.
- Másnap fordítsuk ki egy tányérra, és fel lehet kockázni. Ha jénaiba tettük, akkor kézzel húzzuk el a zselé szélét a jénaitól, hogy levegő kerüljön alá, és ezután fordítsuk rá egy tányérra.
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2596
- Feltöltés dátuma: 2017. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Karger
3 recept
Ez egy igazán omlós, nagyon finom narancszselécukor recept lett, nem hiába kísérleteztem. Ajánlom mindenkinek.