Tartósítószer-mentes cseresznyeszilvalekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1249
kcal
- 0% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
4997
kcal
- 0% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320.2 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 512.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1116 micro
-
β-crypt 206 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 429 micro
Összesen
1249
kcal
- 0% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 747 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1280.8 g
-
Cukor 1231 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2051.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4465 micro
-
β-crypt 823 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1716 micro
Összesen
4997
kcal
- 0% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
142
kcal
Elkészítés
- Az üvegeket mossuk alaposan tisztára forró vízben, majd hagyjuk megszáradni. Pakoljuk a sütő közepére egy rácsra és 110-130 fokon sterilizáljuk.
- A szedret megmossuk egy tálban, ki is magozhatjuk.
- Egy edénybe odatesszük főni alacsony lángon, és ha nem magoztuk ki, ahogy válik le a mag a húsáról, kiszedegetjük belőle a magokat, utána törögetjük, nyomkodjuk egy fém eszközzel vagy burgonyatörővel. Jól törjük össze és kevergessük.
- Kb. 10 perc után hozzátesszük a kimért cukrot és a citromsavat is. Vegyünk ki belőle és a pektinnel keverjük csomómentesre, simára.
- Majd öntsük a főzésben lévő szederhez, és forraljuk még 5 percig.
- A sütőből forrón kivett üvegeket teleszedjük és nagyon erősen rátekerjük a tetejét. Egy alkalmas edényt kibélelünk pléddel és belerakjuk az üvegeket, majd jól bebugyoláljuk. Másnapig itt hagyjuk kihűlni és egy hideg, hűvös helyre visszük. Jó étvágyat!!
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 340
- Feltöltés dátuma: 2024. június 28.
Ajánló
Minden kiló gyümölcshöz 40 dkg cukor szükséges!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Nagyon finom ez a fajta szilva. Ugyanúgy használom süteményekhez, palacsintába, fánkhoz.Isteni finom!! Kirándulni mentünk és akkor szedtünk egy hatalmas fáról......magában is finom, de lekvárnak is jó lett!! :-)))