r
Nosalty Logó

Tartósítószer-mentes cseresznyeszilvalekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Tartósítószer-mentes cseresznyeszilvalekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1249 kcal
  • 0% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4997 kcal
  • 0% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 0% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.2 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 1249 kcal
  • 0% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1280.8 g
  • Cukor
    1231 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2051.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4465 micro
  • β-crypt
    823 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1716 micro
Összesen 4997 kcal
  • 0% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket mossuk alaposan tisztára forró vízben, majd hagyjuk megszáradni. Pakoljuk a sütő közepére egy rácsra és 110-130 fokon sterilizáljuk.
  2. A szedret megmossuk egy tálban, ki is magozhatjuk.
  3. Egy edénybe odatesszük főni alacsony lángon, és ha nem magoztuk ki, ahogy válik le a mag a húsáról, kiszedegetjük belőle a magokat, utána törögetjük, nyomkodjuk egy fém eszközzel vagy burgonyatörővel. Jól törjük össze és kevergessük.
  4. Kb. 10 perc után hozzátesszük a kimért cukrot és a citromsavat is. Vegyünk ki belőle és a pektinnel keverjük csomómentesre, simára.
  5. Majd öntsük a főzésben lévő szederhez, és forraljuk még 5 percig.
  6. A sütőből forrón kivett üvegeket teleszedjük és nagyon erősen rátekerjük a tetejét. Egy alkalmas edényt kibélelünk pléddel és belerakjuk az üvegeket, majd jól bebugyoláljuk. Másnapig itt hagyjuk kihűlni és egy hideg, hűvös helyre visszük. Jó étvágyat!!
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 79
  • 7 napos nézettség: 157
  • Össznézettség: 99
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 28.

Ajánló

Minden kiló gyümölcshöz 40 dkg cukor szükséges!

Receptkategóriák

Nagyon finom ez a fajta szilva. Ugyanúgy használom süteményekhez, palacsintába, fánkhoz.Isteni finom!! Kirándulni mentünk és akkor szedtünk egy hatalmas fáról......magában is finom, de lekvárnak is jó lett!! :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – 7 napig szinte mindent sütés/főzés nélkül készítünk

Közhely, de a nagy melegben főzőcskézni nem annyira jó dolog: próbálunk ilyenkor kevesebb, könnyebb, gyorsabb és sokszor hidegebb fogásokat enni, ez esik jól, és ez így van rendjén. Jöjjenek a hát a gazpachók, a gyümölcslevesek, a hideg saláták tésztával vagy anélkül, a halfélék, a hidegen is finom főételek, és persze a sütés nélküli desszertek!