Szederdzsem pektinnel tartósítószer nélkül
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
798
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3194
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.3 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 423.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 614 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 566 micro
Összesen
798
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1473.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 564 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 797 g
-
Cukor 692 mg
-
Élelmi rost 103 mg
VÍZ
-
Összesen 1693.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 403 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 380 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2458 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2266 micro
Összesen
3194
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 56.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
123
kcal
Elkészítés
- Az üvegeket mossuk alaposan tisztára forró vízben, majd hagyjuk megszáradni.
- A szedret megmossuk egy szűrőkanálban, folyó víz alatt és lecsepegtetjük. Majd az üvegeket pakoljuk a sütő közepére egy rácsra és 110-130 fokon sterilizáljuk.
- Egy edénybe odatesszük főzni, alacsony lángon közben törögetjük, nyomkodjuk egy fém eszközzel vagy burgonyatörővel. Jól törjük össze és kevergessük.
- Kb. 10 perc után hozzátesszük a kimért cukrot és a citromsavat is. Vegyünk ki belőle és a pektinnel keverjük csomómentesre, de legyen folyós.
- Majd öntsük a főzésben lévő szederhez, és forraljuk még 5 percig.
- A sütőből forrón kivett üvegeket teleszedjük és nagyon erősen rátekerjük a tetejét. Egy alkalmas edényt kibélelünk pléddel és belerakjuk az üvegeket, majd jól bebugyoláljuk. Másnapig itthagyjuk kihűlni és egy hideg, hűvös helyre visszük. Egészségetekre!!
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 767
- Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 17.
Ajánló
A magokat felesleges átpasszírozni, hisz az vele együtt értékes és egészséges!! Az üvegekbe mikor szedem a forró szedret, egy kést teszek az üveg alá, nehogy elrepedjen!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Régebben ültettünk szedret, és minden évben kapálás ,gyomlálás, komposzt adást végzünk, hogy sok szeder teremjen és tudjak dzsemet készíteni. Nagyon egészséges és finom gyümölcs, de a dzsem belőle valami isteni!!!! :-)))