r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb rozmaringos sárgabaracklekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
A legegyszerűbb rozmaringos sárgabaracklekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Sárgabaracklekvár

Összesen 391 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Sárgabaracklekvár

Összesen 4695 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Sárgabaracklekvár

Összesen 120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2544 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 391 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1179.1 g
  • Cukor
    1057 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    2448.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2709 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    530 micro
  • β-karotin
    30523 micro
  • β-crypt
    2902 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2486 micro
Összesen 4695 kcal
  • 1% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 120 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Sárgabaracklekvár

Elkészítés

Sárgabaracklekvár

  1. A barackot sokan leforrázzák és meghámozzák a lekvárfőzés előtt, mi viszont most rajta hagyjuk a héját. Így nem kevés macerát spórolunk meg, ráadásul a barackhéjban található pektin a sűrűsödésben is segíteni fog.
  2. A sárgabarackokat főzés előtt mossuk meg alaposan, majd szedjük őket szűrőbe, és csepegtessük le.
  3. A barackokat vágjuk félbe, szedjük ki a magjaikat, majd daraboljuk fel.
  4. A darabolt barackokat tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, és alaposan keverjük össze. Fedjük le, és alacsony lángon, nagyjából fél óra alatt főzzük puhára.
  5. Ha csomómentes, egynemű lekvár a célunk, mindenképpen érdemes leturmixolni, vagy akár át is passzírozni.
  6. Jöhet bele a friss zöldfűszer is, esetünkben a rozmaring. Majd vágjunk fel egy citromot, facsarjuk ki a levét, és öntsünk hozzá annyit, amennyit a gyümölcs édessége és a cukor mennyisége megkíván.
  7. Ezután forraljuk fel még egyszer a lekvárt, majd távolítsuk el a zöldfűszer-ágakat.
  8. A lekvárt eztán lassú tűzön főzzük tetszőleges sűrűségűre.
  9. Ha nincs időnk besűríteni, egy kevés pektinnel gyorsíthatunk a folyamaton. Fontos, hogy a pektint ne közvetlenül a főzőedénybe öntsük. Helyette vegyünk ki pár kanállal a lekvárból, egy tálkában keverjük ki a pektinnel, és ezt a keveréket öntsük vissza a fazékba. A csomómentesség érdekében a pektin hozzáadása után érdemes még egyszer átturmixolni.
  10. A kész lekvárt öntsük sterilizált üvegekbe, nekünk 5 közepes méretű üveg telt meg ebből az adagból. Mindenképpen érdemes dunsztolni is. Tegyük a sütőben a megtöltött üvegeket 110 fokra 15 percig.
  11. A kész lekvárt tetszés szerint fogyaszthatjuk, de nincs is jobb a vajas-lekváros kalácsnál!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7085
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 23.

Receptkategóriák

Sokan azt hiszik, hogy a lekvárfőzés a világ egyik legmacerásabb dolga, pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie. Éppen ezért most megmutatjuk, hogyan készítsetek tökéletes sárgabaracklekvárt a saját konyhátokban, méghozzá maceramentesen. Biztos siker lesz!

Hozzávalók

Sárgabaracklekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...