r
Nosalty Logó

Somlekvár őszibarackkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Somlekvár őszibarackkal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

534
Kalória
3.4g
Fehérje
134.1g
Szénhidrátok
0.9g
Zsír
266.7g
Víz
-
Koleszterin
20g
Rost
106.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1602 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    301 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1981 micro
  • β-crypt
    494 micro
  • Likopin
    4533 micro
  • Lut-zea
    1567 micro
Összesen 534 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    800.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    903 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    5944 micro
  • β-crypt
    1481 micro
  • Likopin
    13600 micro
  • Lut-zea
    4701 micro
Összesen 1602 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    1085 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A somot alaposan megmossuk, egy lábosban eltesszük főzni, pici vizet aláöntve max. közepes, de inkább kis lángon.
  2. Kevergetjük, ha kell, mindig egy csepp vizet öntünk alá, le ne égjen.
  3. Amikor gyakorlatilag teljesen megfőtt, elővesszük a nokedliszaggatót és ezen keresztül egy tálba szűrjük a somot. A mag fennmarad a nokedliszaggatón. Ha nagyon precízek akarunk lenni, a magokat még egy kevés vízzel kicsi lábosban újra felfőzzük és átengedjük a nokedliszaggatón. Nekem két-három ilyen menet után már tényleg csak a mag maradt fenn, semmi hús.
  4. Az őszibarackokat meghámozzuk, felkockázzuk.
  5. A gyümölcsöt lemérjük, lábosba öntjük. Kimérjük a cukrot: 20+5 dkg cukor/ kg gyümölcs.
  6. 20 dkg cukorral addig főzzük a lekvárt, amíg az őszibarack gyakorlatilag megpuhul.
  7. A maradék 5 dkg cukrot elkeverjük a pektinnel, lassan, kis részletekben és erősen keverve hozzáadjuk a lekvárhoz, és még kb. 5 percig főzzük.
  8. Közben az üvegeket (nekem végül csak 4 kis üveg kellett hozzá) a mikróban max fokozaton 10 perc alatt sterilizáljuk.
  9. Ha gondoljuk, az őszibarackot még egy kicsit megnyomkodhatjuk krumplinyomóval, maradjon azért darabos.
  10. A lekvárt kicsi üvegekbe töltjük színültig, szorosan rácsavarjuk a fedelet, fejre állítjuk.
  11. Amikor kihűlt, feliratozzuk és mehet a kamrába.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

A sombokrunk évekig csak pár szem gyümölcsöt hozott, idén roskadásig tele van. Nagyon sok munka van vele, de a különleges íze miatt megéri bíbelődni vele. Jó ötlet volt őszibarackkal összefőzni, különleges lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!