Citromlekvár egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
573
kcal
- 0% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3441
kcal
- 0% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.5 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
573
kcal
- 0% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 897.2 g
-
Cukor 860 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 401.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 239 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 90 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
3441
kcal
- 0% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
202
kcal
Elkészítés
- A citromok héját erősen megtisztítjuk. Négy darabba vágjuk, és felkarikázzuk. Nem kell túl vékonyra, a magokat kiszedegetjük belőle.
- A befőző lábasunkba szedegetjük a citromkarikákat, ráöntünk két liter vizet, lefedjük, és hagyjuk egy éjszakát állni.
- Másnap kis lángon, lassan addig főzzük, amíg a citromkarikákon lévő víz kb. a felére nem csökken.
- Ekkor hozzáadunk 80 dkg cukrot és további legalább 3/4 órát főzzük.
- 5 dkg cukrot összekeverjük a pektinnel és állandó keverés mellett, lassan szórva, óvatosan hozzáadjuk a lekvárhoz. További kb. 5 percig főzzük.
- Közben mélyhűtőbe készítsünk be egy kistányért, ezen próbáljuk ki, hogy eléggé zselés-e már a lekvárunk.
- Ha még úgy itéljük meg, hogy nem (legyünk azért türelemmel), akkor egy kevés pektint még elkeverhetünk pici cukorral és ezt is hozzáadjuk.
- Az üvegeket kifertőtlenítjük közben (maximális fokozaton 10 perc mikróban), ezekbe az üvegekbe öntjük a tűzforró lekvárt színültig, rácsavarjuk a fedelét, azonnal fejtre állítjuk. Hagyjuk kihűlni. Felcímkézzük, mehet a polcra.
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 642
- Feltöltés dátuma: 2023. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Hasonlóan készítek rendszeresen narancslekvárt is. A különbség az, hogy narancsból a vastaghéjút, citromból a vékonyhéjú, levesest választom.