Narancslekvár Pogácsa konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
609
kcal
- 0% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3657
kcal
- 0% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157 g
-
Cukor 153 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 109.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 147 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
609
kcal
- 0% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 941.7 g
-
Cukor 919 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 659 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 404 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 881 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 979 micro
Összesen
3657
kcal
- 0% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
194
kcal
Elkészítés
- A narancsokat nagyon erősen megmossuk. Négybe vágjuk, majd vékony, kb. 1-2 mm-es szeletekre vagdaljuk. Belerakjuk a befőzőlábosunkba, ráöntünk 2 liter vizet, áztatjuk minimum 12 órán keresztül.
- Ugyanebben a vízben feltesszük főzni nagyon kis lángon, alacsony hőmérsékleten, addig, amíg a fele folyadék el nem fő.
- A cukorból kb. 5 dkg-t elveszünk, ezt összekeverjük a pektinnel, félrerakjuk. A többi cukrot belekeverjük a lekvárba, még további kb. 1/2-3/4 órát csendesen főzzük.
- Ekkor kis adagokban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pektinnel elkevert cukrot, még kb. 5 percet főzzük. Ha a tányérpróbát kiállja (hideg kistányérra cseppentve megdermed), elkészült.
- Mikróban kifertőtlenített (10 perc, maximális fokozat) üvegekbe töltjük színültig. Rácsavarjuk az üveg fedelét szorosan, fejre állítjuk, így hagyjuk kihűlni. Mehet a kamrapolcra.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3848
- Feltöltés dátuma: 2019. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
Nagyon szeretjük a narancslekvárt, a keserű, darabost. Végre megkaptam egy barátnőmtől azt a receptet, amire vágytam. Ez az az angol keserű narancslekvár, amit egyszer valamikor kóstoltam.