r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-málnás-habos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mariannkonyha
Vaníliakrémes-málnás-habos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Összesen 5492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4191.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2438 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 5492 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Elkészítés

Pitetészta

  1. Először a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és egy könnyű pitetésztát gyúrunk.
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kb. 26 cm-es piteformát, vagy úgy, mint nálam egy 22 cm-es piteforma + 8 db minipiteforma.
  3. A pitetésztákat elősütjük, sütősúllyal a közepén, ami lehet bab, rizs... bármi, egy sütőpapírt teszünk a közepébe, és ráöntjük a súlyt, hogy ne jöjjön annyira fel a közepe.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, míg a széle kicsit megpirul, majd kivesszük a közepéből a sütősúlyt, hogy a közepe is átsüljön.

Vaníliakrém

  1. Kevés tejben feloldjuk a vanília pudingport.
  2. A többi tejet feltesszük forrni, majd hozzákeverjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük.
  3. Még forrón letakarjuk egy folpackkal, közvetlenül a felületére, mert akkor nem bőrösödik be..
  4. Félretesszük hűlni.
  5. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet, és így tovább keverjük kézi robotgéppel.

Málnapüré

  1. A málnapüréhez a málnát botmixerrel pürésítjük a két evőkanál porcukorral és a citromlével, majd egy kis lábasban felfőzzük, hozzáadjuk a pektint, még azzal is főzzük pár percet.
  2. A kihűlt pitetésztára öntjük, ott hagyjuk kissé megdermedni, utána erre kerül a vaníliakrém.

Tojáshab

  1. A tojásfehérjéket a porcukorral és a citromlével fényes habbá verjük.
  2. Habzsákba szedjük, és sima nyomócsővel halmokat nyomunk a vaníliakrém tetejére.
  3. Visszatesszük a sütőbe, alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, inkább csak szárítjuk, amíg szépen megpirulnak a habcsókok.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2296
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mariannkonyha 2 recept

Lányom szülinapi kívánsága volt, hogy az idén ne a hagyományos piskóta-krém torta legyen, hanem valami krémes-habos pite. Mivel pont málnaszezon volt június végén, így nem is lehetett más, mint egy lágy, főzött vaníliakrém az édesen savanykás málnával, a tetején pedig egy roppanós habcsókkal. Mirelit málnából egész évben elkészíthetjük hozzá a málnapürét. Nagy sikere volt, mindenkinek nagyon ízlett, érdemes kipróbálni! :) A pitetésztát a szokásos pitereceptemből készítettem, lefelezve a mennyiségeket. Így lett egy 22 cm-es piteformába és még 8 db mini pitéhez/tarte-hoz való tészta, amit a Tchibo-tól rendelt kis szilikon formákban sütöttem ki.  

Hozzávalók

Pitetészta

Vaníliakrém

Málnapüré

Tojáshab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...