Vaníliakrémes-málnás-habos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mariannkonyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
Pitetészta
-
21g finomliszt76 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
8g tejföl15 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Vaníliakrém
Málnapüré
Tojáshab
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
459
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
Pitetészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Vaníliakrém
Málnapüré
Tojáshab
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
5492
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
Pitetészta
-
11.9g finomliszt43 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
4.3g tejföl8 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Vaníliakrém
-
33.2g tej19 kcal
-
4.3g vaníliás pudingpor16 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
9.5g vaj68 kcal
Málnapüré
Tojáshab
-
3.8g tojásfehérje2 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Összesen
258
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
459
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 309.9 g
-
Telített zsírsav 184 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4191.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1571 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 1265 mg
-
Nátrium 1064 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 606 g
-
Cukor 308 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 471.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2492 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 2438 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 601 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
5492
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Pitetészta
-
25 dkg finomliszt
-
12.5 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
90 g tejföl
-
2 db tojássárgája
-
6 g sütőpor
Vaníliakrém
-
7 dl tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg vaj
Málnapüré
Tojáshab
-
2 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
-
1 teáskanál citromlé
Elkészítés
Pitetészta
- Először a lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és egy könnyű pitetésztát gyúrunk.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kb. 26 cm-es piteformát, vagy úgy, mint nálam egy 22 cm-es piteforma + 8 db minipiteforma.
- A pitetésztákat elősütjük, sütősúllyal a közepén, ami lehet bab, rizs... bármi, egy sütőpapírt teszünk a közepébe, és ráöntjük a súlyt, hogy ne jöjjön annyira fel a közepe.
- 180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, míg a széle kicsit megpirul, majd kivesszük a közepéből a sütősúlyt, hogy a közepe is átsüljön.
Vaníliakrém
- Kevés tejben feloldjuk a vanília pudingport.
- A többi tejet feltesszük forrni, majd hozzákeverjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük.
- Még forrón letakarjuk egy folpackkal, közvetlenül a felületére, mert akkor nem bőrösödik be..
- Félretesszük hűlni.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet, és így tovább keverjük kézi robotgéppel.
Málnapüré
- A málnapüréhez a málnát botmixerrel pürésítjük a két evőkanál porcukorral és a citromlével, majd egy kis lábasban felfőzzük, hozzáadjuk a pektint, még azzal is főzzük pár percet.
- A kihűlt pitetésztára öntjük, ott hagyjuk kissé megdermedni, utána erre kerül a vaníliakrém.
Tojáshab
- A tojásfehérjéket a porcukorral és a citromlével fényes habbá verjük.
- Habzsákba szedjük, és sima nyomócsővel halmokat nyomunk a vaníliakrém tetejére.
- Visszatesszük a sütőbe, alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, inkább csak szárítjuk, amíg szépen megpirulnak a habcsókok.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2300
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mariannkonyha
2 recept
Lányom szülinapi kívánsága volt, hogy az idén ne a hagyományos piskóta-krém torta legyen, hanem valami krémes-habos pite. Mivel pont málnaszezon volt június végén, így nem is lehetett más, mint egy lágy, főzött vaníliakrém az édesen savanykás málnával, a tetején pedig egy roppanós habcsókkal. Mirelit málnából egész évben elkészíthetjük hozzá a málnapürét. Nagy sikere volt, mindenkinek nagyon ízlett, érdemes kipróbálni! :) A pitetésztát a szokásos pitereceptemből készítettem, lefelezve a mennyiségeket. Így lett egy 22 cm-es piteformába és még 8 db mini pitéhez/tarte-hoz való tészta, amit a Tchibo-tól rendelt kis szilikon formákban sütöttem ki.