Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
Diómorzsa
-
25g dió164 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g erythritol0 kcal
Málnaszósz
-
50g málna26 kcal
-
3g erythritol0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
17g víz0 kcal
-
0g pektin0 kcal
Túrógombóc
-
83g tehéntúró123 kcal
-
1g só0 kcal
-
2g erythritol0 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
14g búzadara50 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
387
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
Diómorzsa
-
150g dió981 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15g erythritol0 kcal
Málnaszósz
-
300g málna156 kcal
-
20g erythritol0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
1g pektin2 kcal
Túrógombóc
-
500g tehéntúró735 kcal
-
4g só0 kcal
-
10g erythritol0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
84g búzadara302 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
2323
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
Diómorzsa
-
11.5g dió75 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.1g erythritol0 kcal
Málnaszósz
-
23g málna12 kcal
-
1.5g erythritol0 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
7.7g víz0 kcal
-
0g pektin0 kcal
Túrógombóc
-
38.3g tehéntúró56 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.8g erythritol0 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
6.4g búzadara23 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
177
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1203.2 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 135.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
387
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.4 g
Zsír
-
Összesen 144.9 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7219.3 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 1874 mg
-
Nátrium 1790 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 48 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 811.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 909 micro
Összesen
2323
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553 g
-
Cink 100 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 77 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 46 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
177
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Diómorzsa
-
15 dkg dió
-
1.5 tk fahéj
-
1.5 ek erythritol
Málnaszósz
-
30 dkg málna
-
2 ek erythritol
-
citromfű ízlés szerint
-
1 dl víz
-
0.5 g pektin
Túrógombóc
-
50 dkg tehéntúró
-
1 kávéskanál só
-
1 ek erythritol
-
2 db tojás
-
7 evőkanál búzadara
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 db fahéjrúd
-
2 db csillagánizs
-
4 db szegfűszeg
Elkészítés
Diómorzsa
- A diót száraz serpenyőben lepirítjuk. Miután kihűlt, daráljuk le, és adjuk hozzá az őrölt fahéjat és az eritritet. Öntsük át egy tálba, amiben meg tudjuk majd forgatni a gombócokat.
Málnaszósz
- Egy kisebb fazékba tegyük bele a málnát, a vizet, az eritritet és a friss citromfüvet. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a pektint, turmixoljuk össze, és forraljuk még 1-2 percig.
- Passzírozzuk át a málnaszószt, majd hagyjuk kihűlni.
Túrógombóc
- A túrót törjük át, majd tegyük bele egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a csipet sót, az eritritet és a búzadarát. A citrom- és a narancs héját reszeljük bele.
- Kavarjuk össze a túrót, majd a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Forgassuk bele a habot két részletben a túróba, majd finoman keverjük össze. Tegyük be a hűtőbe minimum egy órára pihenni.
- Tegyünk fel vizet főni a gombócoknak, amibe tegyük bele az egész fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget. Készítsünk a gombóckészítéshez egy kisebb tálba hideg vizet (vizes kézzel könnyebb formázni, nem ragad majd a tenyérhez a túró).
- Húsz darab gombócot formázzunk ki, majd dobjuk bele a forró vízbe őket. Vegyük lejjebb a lángot kisebbre, és óvatosan kavarjuk át. Miután feljöttek a víz tetejére a gombócok, főzzük még 1-2 percig őket. Végül vegyük ki a gombócokat, és forgassuk meg egyből a diómorzsában.
- Málnaöntettel és friss citromfűvel tálaljuk.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 13372
- Feltöltés dátuma: 2020. március 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
10 recept
Puha, illatos túrógombócok, üdítő málnaszósszal. Frissen a legjobb!