r
Nosalty Logó

Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Accu-Chek a cukorbetegek séfje
Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Összesen 387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Összesen 2323 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.2 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 387 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7219.3 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    712 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 2323 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    46 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 177 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Elkészítés

Diómorzsa

  1. A diót száraz serpenyőben lepirítjuk. Miután kihűlt, daráljuk le, és adjuk hozzá az őrölt fahéjat és az eritritet. Öntsük át egy tálba, amiben meg tudjuk majd forgatni a gombócokat.

Málnaszósz

  1. Egy kisebb fazékba tegyük bele a málnát, a vizet, az eritritet és a friss citromfüvet. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a pektint, turmixoljuk össze, és forraljuk még 1-2 percig.
  2. Passzírozzuk át a málnaszószt, majd hagyjuk kihűlni.

Túrógombóc

  1. A túrót törjük át, majd tegyük bele egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a csipet sót, az eritritet és a búzadarát. A citrom- és a narancs héját reszeljük bele.
  2. Kavarjuk össze a túrót, majd a tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Forgassuk bele a habot két részletben a túróba, majd finoman keverjük össze. Tegyük be a hűtőbe minimum egy órára pihenni.
  3. Tegyünk fel vizet főni a gombócoknak, amibe tegyük bele az egész fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget. Készítsünk a gombóckészítéshez egy kisebb tálba hideg vizet (vizes kézzel könnyebb formázni, nem ragad majd a tenyérhez a túró).
  4. Húsz darab gombócot formázzunk ki, majd dobjuk bele a forró vízbe őket. Vegyük lejjebb a lángot kisebbre, és óvatosan kavarjuk át. Miután feljöttek a víz tetejére a gombócok, főzzük még 1-2 percig őket. Végül vegyük ki a gombócokat, és forgassuk meg egyből a diómorzsában.
  5. Málnaöntettel és friss citromfűvel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 13329
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrógombóc diómorzsában, málnaszósszal
Accu-Chek a cukorbetegek séfje 10 recept

Puha, illatos túrógombócok, üdítő málnaszósszal. Frissen a legjobb!

Hozzávalók

Diómorzsa

Málnaszósz

Túrógombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...