Erythritol

Erythritol

Leírás

Más néven eritrit vagy eritritol egy 100%-ban növényi eredetű természetes édesítőszer. Növényi cukor, melyet vízzel kevernek, fermentálnak, leszűrnek, majd szárítanak és kristályosítanak. Ez egyfajta cukoralkohol, mely a természetben, egyes gyümölcsökben is megtalálható (pl.: körte, dinnye, alma, szőlő stb.).Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra. Édesítőereje közel 80%-a a közönséges cukorénak. Glikémiás indexe 0, így nincs hatással a szervezet vércukorszintjére és az inzulintermelésre, ezért cukorbetegeknek, diétázóknak, pcos-soknak is ajánlott. A cukoralkoholok közül az eritritolnak van a legerősebb gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják.Felhasználása szinte megegyezik a hagyományos cukoréval, de előbbi tulajdonsága miatt élesztős tészták készítésére nem alkalmas.Az eritrit csaknem teljes mértékben felszívódik a vékonybélben, ezért a többi cukoralkoholtól eltérően laxatív (hashajtó) hatása gyakorlatilag nincs (ez persze személyenként változó lehet, ezért ajánlott fokozatosan hozzászoktatni szervezetünket). Sok más édesítőszerrel ellentétben nincs mellékíze.100% erythritol tartalmú édesítőszer például a Xukor zéró.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó tárolódobozban. Fénytől védett, hűvös helyen.

100g Erythritol

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm erythritol?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...