Sütés nélküli almatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Házi zabbabapiskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g erythritol0 kcal
-
15g zabpehelyliszt61 kcal
-
1g útifű maghéj5 kcal
Almás réteg
-
125g alma59 kcal
-
86 kcal
-
0g mandulatej0 kcal
-
3g erythritol0 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
3g étcsokoládé14 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)
-
18g babapiskóta66 kcal
Összesen
516
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Házi zabbabapiskóta
-
110g tojás138 kcal
-
20g erythritol0 kcal
-
60g zabpehelyliszt242 kcal
-
5g útifű maghéj19 kcal
Almás réteg
-
500g alma234 kcal
-
343 kcal
-
0g mandulatej0 kcal
-
10g erythritol0 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)
-
70g babapiskóta263 kcal
Összesen
2054
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
Házi zabbabapiskóta
-
9.7g tojás12 kcal
-
1.8g erythritol0 kcal
-
5.3g zabpehelyliszt21 kcal
-
0.4g útifű maghéj2 kcal
Almás réteg
-
44.1g alma21 kcal
-
7.9g vaníliás pudingpor30 kcal
-
0g mandulatej0 kcal
-
0.9g erythritol0 kcal
-
22.1g habtejszín64 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
-
0.9g étcsokoládé5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)
-
6.2g babapiskóta23 kcal
Összesen
181
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 157.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
516
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 98 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1512.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263.7 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 630.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 866 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 840 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 729 micro
Összesen
2054
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
Házi zabbabapiskóta
-
2 db tojás
-
20 g erythritol
-
60 g zabpehelyliszt
-
1 ek útifű maghéj
Almás réteg
-
2 nagy db alma
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
1 ek erythritol
-
250 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
fahéj ízlés szerint
Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)
-
10 db babapiskóta
Elkészítés
Házi zabbabapiskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk, ügyelve, hogy a fehérjébe egy csepp sárgája se kerüljön!
- A tojásfehérjét az édesítőszer 2/3-ával (20 gramm) kemény habbá verjük. Ezután a tojások sárgáját a maradék 10 gramm édesítőszerrel fehéredésig keverjük.
- A kikevert édesítőszeres tojássárgáját a tojásfehérjéhez adjuk, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze, mert akkor nagyon lapos lesz a babapiskótánk!
- A zabpehelylisztet összekeverjük az útifű maghéjjal (javítja a tészta állagát), és ezt is a tojáshabhoz forgatjuk.
- A kész piskótatésztát díszítőcső nélküli habzsákba töltjük (ha nincs habzsákod, egy vadi új, tiszta nejlozacskó is megfelel).
- Töltsük a tésztát az egyik sarkába, és vágjunk olyan nagy lyukat a végén, amilyen széles babapiskótákat szeretnénk.
- A habzsákkal kb. 7-8 cm hosszú, “kutyacsont” alakokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
- Akkor jó, ha már illatozik tőle a konyha, és a piskóták szép aranybarnára sültek.
Almás réteg
- Az almát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk pár percig, majd alaposan kicsavarjuk, és megszórjuk a fahéjjal. A tejet csomómentesre keverjük az eritrittel és a vaníliás pudingporral, belekeverjük az almát, és kb. 10 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle.
- A babapiskótát a tortaforma aljára rakjuk, rákenjük az almás krémet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tejszínt gőz felett felforraljuk, majd belerakjuk az étcsokit, és szépen elkeverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután kemény habbá verjük a habfixálóval, majd az almás réteg tetejére kenjük, megszórjuk a csokival, és felvágás előtt legalább fél órára a hűtőbe, de mehet egy egész éjszakára is!
Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)
- Ugyan az, mint a házilag sütöttnél.
- Ha nincs kedvünk vagy időnk bajlódni azzal, hogy házilag gyártott babapiskótát süssünk hozzá, akkor nyugodtan lehet használni boltit is, tökéletesen jó lesz úgy is!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 18785
- Feltöltés dátuma: 2021. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szakál Benjámin
22 recept