r
Nosalty Logó

Diabetikus kókuszkocka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NovakAndi
Diabetikus kókuszkocka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Máz elkészítése

329
Kalória
6.5g
Fehérje
15.9g
Szénhidrátok
28.1g
Zsír
22.7g
Víz
134.8g
Koleszterin
4g
Rost
1.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskóta elkészítése

Máz elkészítése

Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskóta elkészítése

Máz elkészítése

Összesen 3928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Piskóta elkészítése

Máz elkészítése

Összesen 294 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 329 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    337.1 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4531.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    1928 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    272.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    939 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 3928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Kimérjük a 6 ek xilitet (nekem ez 10 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő), ennek ugyanannyi súlyúnak kell lennie, mint a xilitnek (az eritrit tapasztalataim szerint nem jó piskótába, mert száraz lesz tőle a piskóta, ezért én piskótába mindig xilitet használok).
  3. A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a xilitet, majd a tojássárgáját.
  4. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, belekeverjük a lisztkeveréket.
  5. Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben, légkeverésen aranybarnára sütjük (tűpróba!).
  6. Amint kihűlt a piskóta a papírt lehúzzuk róla, és kockákra vágjuk. Nekem kb. 40 db lett belőle.

Máz elkészítése

  1. A vajat az eritrittel (xilittel), a tejjel és a kakaóval összemelegítjük.
  2. A piskótakockákat belemártogatjuk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25

Nagyon sok reform kókuszkocka recept kering a neten, ill. diétás fórumokon, közösségi oldalakon, én mégis a saját piskótareceptemet készítettem el alacsonyabb szénhidráttartalmú lisztkeverékkel, ill. csokibevonat helyett vajjal, kakaóporral a mártogatós részt. Nagyon finom, könnyű piskótát kaptam, melyet bevon az isteni csokiréteg és a kókusz. A gyerekek és mi, felnőttek is nagyon szerettük, most már csak így készítem el ezt a kedves, gyerekkoromat idéző süteményt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!