r
Nosalty Logó

Cukormentes citromkrémes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gullon
Cukormentes citromkrémes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a citromkrémhez

hozzávalók a tetejére

Összesen 311 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a citromkrémhez

hozzávalók a tetejére

Összesen 3718 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a citromkrémhez

hozzávalók a tetejére

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 311 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    280 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3189.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.8 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    1093 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2093 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1706 micro
Összesen 3718 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a citromkrémhez

hozzávalók a tetejére

Elkészítés

hozzávalók a kekszes alaphoz

  1. A kekszet finomra daráljuk, hozzáadjuk egy fél citrom lereszelt héját, valamint a puha vajat, és az egészet összekeverjük.
  2. Egy 22 cm átmérőjű torta- vagy piteformát kivajazunk, az aljára pedig sütőpapírt teszünk. Erre öntjük rá a vajas kekszmorzsát, amit aztán egy pohár aljával lenyomkodunk, és elegyengetünk a formában.
  3. 180°C-os sütőbe tesszük negyed órára.

hozzávalók a citromkrémhez

  1. A krém összes hozzávalóját egy nagy tálban homogénre keverjük, majd vízgőz fölé tesszük.
  2. Vízgőz felett, gyakori kevergetés mellett kicsit besűrűsítjük, azonban figyeljünk rá, hogy nem szabad túlmelegíteni. Ha van cukorhőmérőnk, nyugodtan használjuk: akkor jó, amikor nagyjából 60 fokos a krém.
  3. A krémet a vízgőzről lehúzva szűrjük át, így eltávolítva a citromhéjat, majd öntsük a kekszes alapra.
  4. 120°C-os sütőben süssük 25-30 percet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

hozzávalók a tetejére

  1. A limeot és a citromot vékonyan felkarikázzuk, és a pite tetejére helyezzük őket.
  2. Felforraljuk a 2,5 deci vizet, elkeverjük benne az expressz tortazselét, majd óvatosan a pite tetejére öntjük.
  3. A pitét minimum hat órára vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16324
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elképesztően citromos, könnyed pite, ami így, cukormentesen elkészítve még bűntudatot sem fog okozni.

Hozzávalók

hozzávalók a kekszes alaphoz

hozzávalók a citromkrémhez

hozzávalók a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...