r
Nosalty Logó

Almás-banános muffin

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Almás-banános muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Muffinhoz

Tetejére

Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Muffinhoz

Tetejére

Összesen 2990 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Muffinhoz

Tetejére

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3990.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    2172 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 2990 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Muffinhoz

Tetejére

Elkészítés

Muffinhoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A tejbe citromlevet csepegtetünk, és félretesszük, hogy összehúzza.
  3. Összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat és eritritet.
  4. Egy másik tálban leturmixoljuk a banánt, hozzáadjuk a tojásokat, olajat/kókuszzsírt, a citromleves tejet és pár csepp vanília aromát. Jól összedolgozzuk turmixgéppel.
  5. A nedves és száraz hozzávalókat összekeverjük, majd beleszórjuk a felkockázott almát.
  6. A muffin formákat megtöltjük a tésztával.
  7. Összekeverünk 1 teáskanál fahéjat 3 evőkanál eritrittel, 1-2 evőkanál zabpehellyel (esetleg összetört dióval), és ezzel megszórjuk a muffinok tetejét.
  8. 25 percig sütjük a sütőben 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 152
  • Össznézettség: 68604
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A banán miatt inzulinrezisztancia esetén ezzel a muffinnal csak óvatosan. Pl. ehetsz egyet ebédre egy alacsony szénhidráttartalmú sali mellé. Vagy ha intenzíven sportolsz és sok energiára van szükséged, akkor okés. De! ettől még ez egy egészséges, cukor- és laktózmentes, teljes kiőrlésű és szépséges muffin.

Hozzávalók

Muffinhoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...