Kókuszolaj
Leírás
A kókuszolaj (a kókuszvaj megfelelője) egy tipikusan trópusi termék, melynek számtalan felhasználási módja létezik a konyhán kívül is. A kókusz szárított húsából nyerik ki. A finomított kókuszolaj égési pontja 232 celsius, míg az olívaolajé 180, így alkalmasabb magas hőfokon történő pirításhoz, sütéshez. Leginkább dél-ázsiai curry ételek elkészítéséhez ideális. Fotó: flickr - Dầu dừa by Phu Thinh Co
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Fénytől védett helyen. Hűteni nem szükséges, szobahőmérsékleten tárolható.
100g Kókuszolaj
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
90.509 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0.03 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Vas
0.05 mg
Cink
0.02 mg
Top vitaminok
Kolin
0.3 mg
E vitamin
0.11 mg
K vitamin
0.6 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
82.475 g
egyszeresen telített zsírsav
6.332 g
többszörösen telített zsírsav
1.702 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Vas
0.05 mg
Cink
0.02 mg
szénhidrát
víz
0.03 g
vitaminok
Kolin
0.3 mg
E vitamin
0.11 mg
K vitamin
0.6 µg