Kókuszolaj

A kókuszolaj (a kókuszvaj megfelelője) egy tipikusan trópusi termék, melynek számtalan felhasználási módja létezik a konyhán kívül is. A kókusz szárított húsából nyerik ki. A finomított kókuszolaj égési pontja 232 Celsius, míg az olívaolajé 180, így alkalmasabb magas hőfokon történő pirításhoz, sütéshez. Leginkább dél-ázsiai curry ételek elkészítéséhez ideális.
A kókuszolaj szagtalan, íztelen, gyakran ipari feldolgozáson megy keresztül. Használható vaj helyett vegán étrendben. A bőr- és hajápolásban használatos termékek is gyakran tartalmaznak kókuszolajat.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A kókuszolaj egy természetes növényi olaj, amit a kókuszdió húsából (a koprából) préselnek ki. Az utóbbi években rendkívül népszerűvé vált, főleg az egészséges életmód hívei között.
Ha kókuszolajat vásárlunk, akkor szűz, extra szűz vagy a bio termékeket részesítsük előnyben. A feldolgozott kókuszzsírok gyakran tartalmaznak transzzsírokat, melyek nagyon rossz hatással vannak az egészségre, elsősorban szív-és érrendszeri szempontból. Ma már szuper- és hipermarketekben, drogériákban és kisebb diszkontokban is tudunk venni.
A kókuszolaj jó alternatív zsíradék, ami alkalmas sütésre, hiszen magas az égéspontja. Magas a laurinsav-tartalma, ami antibakteriális, gomba- és vírusölő hatású. Egyes kutatások szerint javítja a memóriát, és az Alzheimer-kór kezelésében is segíthet.
Készülhet cukormentes kókusztekercs, brownie sütés nélkül, növényi vaj, vegán spenótfőzelék, zserbószelet cukormentesen, brownie-toboz sütés néklül, Új-guineai kókuszos édesburgonya, azaz Kaukau, répatortakocka sütés nélkül, vegán svéd "húsgolyó", Sára-szelet, azaz a mentes királynő, vegán céklás-csokis muffin és thai ihletésű kókusztejes zöldségleves.
Még több kókuszolajos receptért görgess lejjebb!
Bármikor tudunk venni szuper- és hipermarketekben, drogériákban és diszkontokban.
Fénytől védett helyen. szobahőmérsékleten tároljuk.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
90.509 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0.03 g
Kalcium
1 mg
Vas
0.05 mg
Cink
0.02 mg
Kolin
0.3 mg
E vitamin
0.11 mg
K vitamin
0.6 µg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
82.475 g
egyszeresen telített zsírsav
6.332 g
többszörösen telített zsírsav
1.702 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Vas
0.05 mg
Cink
0.02 mg
szénhidrát
víz
0.03 g
vitaminok
Kolin
0.3 mg
E vitamin
0.11 mg
K vitamin
0.6 µg
A világ top legfinomabb gyümölcsei között biztosan ott van a szamóca illetve az eper. Na de te tudod, mi a különbség közöttük?
NosaltyGyors és ízletes fogások kápráztatnak el: tavaszias zöldséglevessel, karalábéfőzelékkel és fasírttal, illetve mákos-citromos minimuffinnal készülünk.
NosaltyMegdöbbentő, mik történtek a híres Wang mester éttermében.
NosaltyA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!
Odavagy a csokoládék sokszínű világáért? Bármilyen napszakban lecsúszna egy szelet vagy egy tábla csoki? Akkor ez a teszt nem fog ki rajtad!
Sok magyar imádja ezeket a termékeket, azonban ma már cseppet sem olyan jó minőségűek, mint régen.
A sült töltelék egyike a kedvenc ételeinknek, ami a húsvéti asztalon terítékre kerül. Frissen melegen, de hidegen is nagyon ízletes. Sok zöldséggel és tormával ajánljuk! Jó ...
Az őzgerincformában sült baconös-sajtos csirke egy igazán ínycsiklandó és laktató étel, ami látványra és ízre egyaránt lenyűgöző. A bacon aranybarnára sült és ropogós külsőt ...
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!