Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Frucina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
83g csirkemellfilé100 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
43g zeller16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
40g karalábé8 kcal
-
33g csiperkegomba7 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
3g kókuszolaj30 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
375
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
20g kókuszolaj178 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
3000g víz0 kcal
Összesen
2261
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
11 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
5.8g sárgarépa2 kcal
-
6.5g fehérrépa4 kcal
-
4.7g zeller2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
4.3g karalábé1 kcal
-
3.6g csiperkegomba1 kcal
-
3.6g zöldborsó3 kcal
-
3.6g habtejszín11 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0.4g kókuszolaj3 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
53.9g víz0 kcal
Összesen
41
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1277.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 811.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1657 micro
-
β-karotin 4109 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 950 micro
Összesen
375
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151 g
Zsír
-
Összesen 103.7 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 587 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7665.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 704 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 2301 mg
-
Nátrium 3987 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.6 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 4871.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3061 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 311 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 254 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 565 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 593 micro
-
α-karotin 9944 micro
-
β-karotin 24655 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5701 micro
Összesen
2261
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 179 micro
-
β-karotin 443 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
-
500 g csirkemellfilé
-
2 közepes db vöröshagyma
-
4 közepes db sárgarépa
-
4 közepes db fehérrépa
-
1 db zeller
-
1 db zellerlevél
-
1 db karalábé
-
200 g csiperkegomba
-
200 g zöldborsó
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db leveskocka
-
2 ek kókuszolaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- Felaprítjuk a hagymát, és megdinszteljük a kókuszolajon. Ha ez kész akkor, a kockára vágott csirkemellet is rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Én megvártam, amíg a felesleges leve is nagyjából elfő.
- A megtisztított zöldségeket - ha még nem vágtuk fel - közben tetszés szerint felaprítjuk, majd a borsó és a gomba kivételével a húshoz adjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk csinálni (2-4 liter). Hozzáadjuk a leveskockát, a felaprított fokhagymát, sót, borsot és a tárkonyt.
- Addig főzzük, amíg szinte teljesen megpuhult minden. Ekkor adjuk hozzá a borsót és a gombát.
- Miután minden megpuhult, a tejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és merünk rá a forró levesből 3-4 merőkanállal. szépen simára keverjük majd visszaöntjük a levesbe. Vigyázni kell, a tejszín miatt nem szabad forralni, éppen csak addig, hogy egyet rottyanjon.
- Végül a citrommal ízlés szerint ízesítjük. Inkább kevesebb menjen a levesbe, tálaláskor még könnyen lehet pótolni.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 280
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 130
- Össznézettség: 182640
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.
Ajánló
Ez egy nagyon laktató fogás, mi rendszerint csak egy kis sütit/desszertet eszünk utána.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Frucina
2 recept
Vasalás közben, amíg a pici aludt, eszembe jutott, hogy úgy ennék valami savanykás, krémes, bőséges levest.... És eszembe jutott ez.