r
Nosalty Logó

Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves

Frucina
Tejszínes-tárkonyos csirkeragu leves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

375
Kalória
25.2g
Fehérje
31.9g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
811.9g
Víz
97.8g
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    811.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1657 micro
  • β-karotin
    4109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 375 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7665.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2301 mg
  • Nátrium
    3987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    4871.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3061 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    24655 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5701 micro
Összesen 2261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 41 kcal

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, és megdinszteljük a kókuszolajon. Ha ez kész akkor, a kockára vágott csirkemellet is rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Én megvártam, amíg a felesleges leve is nagyjából elfő.
  2. A megtisztított zöldségeket - ha még nem vágtuk fel - közben tetszés szerint felaprítjuk, majd a borsó és a gomba kivételével a húshoz adjuk.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk csinálni (2-4 liter). Hozzáadjuk a leveskockát, a felaprított fokhagymát, sót, borsot és a tárkonyt.
  4. Addig főzzük, amíg szinte teljesen megpuhult minden. Ekkor adjuk hozzá a borsót és a gombát.
  5. Miután minden megpuhult, a tejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és merünk rá a forró levesből 3-4 merőkanállal. szépen simára keverjük majd visszaöntjük a levesbe. Vigyázni kell, a tejszín miatt nem szabad forralni, éppen csak addig, hogy egyet rottyanjon.
  6. Végül a citrommal ízlés szerint ízesítjük. Inkább kevesebb menjen a levesbe, tálaláskor még könnyen lehet pótolni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Vasalás közben, amíg a pici aludt, eszembe jutott, hogy úgy ennék valami savanykás, krémes, bőséges levest.... És eszembe jutott ez.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...