r
Nosalty Logó

Vegán zöldbabfőzelék ahogy Fancsikai Eszter készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Vegán babfőzelék fűszeres pirított tofuval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

főzelék

sült tofu

305
Kalória
16.7g
Fehérje
23.3g
Szénhidrátok
17.7g
Zsír
261g
Víz
-
Koleszterin
7.1g
Rost
6.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

főzelék

sült tofu

Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

főzelék

sült tofu

Összesen 1829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

főzelék

sült tofu

Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4617.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    2399 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1565.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1113 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    449 micro
  • β-karotin
    3412 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4705 micro
Összesen 1829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

főzelék

  1. A kókuszolajat megolvasztjuk az edényben, majd hozzáadjuk és üvegesre pirítjuk az aprított hagymát és fokhagymát. Nem érdemes folyamatosan kevergetni közben a hagymát, inkább hagyjuk hogy magától piruljon-karamellizálódjon.
  2. Fűszerezzük füstölt pirospaprikával és köménnyel, majd adjuk hozzá a zöldbabot, pár babérlevelet, végül öntsük fel a vízzel. Közepes lángon főzzük nagyjából negyed órát, amíg a bab megpuhul.
  3. Amikor már majdnem kész a bab, kiszedünk belőle egy-két merőkanállal, amit aztán összeturmixolunk a csicseriliszttel és ízlés szerint 3-4 evőkanál Dr. Oetker Creme Vega növényi tejföllel. Az egynemű habarást ezután visszaöntjük a főzelékhez és összeforraljuk annyira, hogy a liszt besűrűsítse kicsit a főzeléket. Ha szeretjük egy picit ecetesen a főzeléket, akkor a végén még keverjünk hozzá 1-2 kanálkával.
  4. A kész babfőzeléket azon melegében tálaljuk a pirított tofuval. Ha van esetleg több zöldbabunk, díszítésként tehetünk a tetejére pár szemet megpirítva, de bármilyen friss zöldfűszer is remekül passzol hozzá.

sült tofu

  1. A tofuról amennyire lehet, leitatjuk a felesleges nedvességet, majd felkockázzuk és összeforgatjuk a kókuszolaj felével.
  2. Egy tálkában összekeverjük a csicserilisztet a sörélesztőpehellyel, a fűszerekkel, valamint sóval-borssal. A tofukockákat beleforgatjuk a csicserilisztbe, majd sütőpapírral bélelt és kókuszolajjal vékonyan megkent tepsire sorakoztatjuk őket.
  3. A tofuk tetejét lespricceljük a maradék kókuszolajjal, hogy jobban piruljanak, majd 190 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megpirítjuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Új év, új fogadalmak: ha ti is elhatároztátok, hogy januártól megpróbáltok jobban és tisztábban enni, vagy csak meguntátok a sok húst az ünnepek alatt, akkor készítsétek el Fancsikai Eszter könnyed zöldbabfőzelékét. Főzhetitek friss vagy fagyasztott, sárga- vagy zöldhüvelyű babból is, ahogy kényelmes, azt viszont mindenképpen ajánljuk, hogy próbáljátok ki a habaráshoz Eszter csicserilisztes verzióját. Feltétként nálunk most pirított tofu került a tetejére, de tetszés szerint kínálhatjuk akár valamilyen zöldségfasírttal is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!