r
Nosalty Logó

Vegán zöldbabfőzelék ahogy Fancsikai Eszter készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Vegán babfőzelék fűszeres pirított tofuval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

főzelék

sült tofu

305
Kalória
16.7g
Fehérje
23.3g
Szénhidrátok
17.7g
Zsír
261g
Víz
-
Koleszterin
7.1g
Rost
6.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

főzelék

sült tofu

Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

főzelék

sült tofu

Összesen 1829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

főzelék

sült tofu

Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4617.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    2399 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1565.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1113 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    449 micro
  • β-karotin
    3412 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4705 micro
Összesen 1829 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

főzelék

  1. A kókuszolajat megolvasztjuk az edényben, majd hozzáadjuk és üvegesre pirítjuk az aprított hagymát és fokhagymát. Nem érdemes folyamatosan kevergetni közben a hagymát, inkább hagyjuk hogy magától piruljon-karamellizálódjon.
  2. Fűszerezzük füstölt pirospaprikával és köménnyel, majd adjuk hozzá a zöldbabot, pár babérlevelet, végül öntsük fel a vízzel. Közepes lángon főzzük nagyjából negyed órát, amíg a bab megpuhul.
  3. Amikor már majdnem kész a bab, kiszedünk belőle egy-két merőkanállal, amit aztán összeturmixolunk a csicseriliszttel és ízlés szerint 3-4 evőkanál Dr. Oetker Creme Vega növényi tejföllel. Az egynemű habarást ezután visszaöntjük a főzelékhez és összeforraljuk annyira, hogy a liszt besűrűsítse kicsit a főzeléket. Ha szeretjük egy picit ecetesen a főzeléket, akkor a végén még keverjünk hozzá 1-2 kanálkával.
  4. A kész babfőzeléket azon melegében tálaljuk a pirított tofuval. Ha van esetleg több zöldbabunk, díszítésként tehetünk a tetejére pár szemet megpirítva, de bármilyen friss zöldfűszer is remekül passzol hozzá.

sült tofu

  1. A tofuról amennyire lehet, leitatjuk a felesleges nedvességet, majd felkockázzuk és összeforgatjuk a kókuszolaj felével.
  2. Egy tálkában összekeverjük a csicserilisztet a sörélesztőpehellyel, a fűszerekkel, valamint sóval-borssal. A tofukockákat beleforgatjuk a csicserilisztbe, majd sütőpapírral bélelt és kókuszolajjal vékonyan megkent tepsire sorakoztatjuk őket.
  3. A tofuk tetejét lespricceljük a maradék kókuszolajjal, hogy jobban piruljanak, majd 190 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt megpirítjuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Új év, új fogadalmak: ha ti is elhatároztátok, hogy januártól megpróbáltok jobban és tisztábban enni, vagy csak meguntátok a sok húst az ünnepek alatt, akkor készítsétek el Fancsikai Eszter könnyed zöldbabfőzelékét. Főzhetitek friss vagy fagyasztott, sárga- vagy zöldhüvelyű babból is, ahogy kényelmes, azt viszont mindenképpen ajánljuk, hogy próbáljátok ki a habaráshoz Eszter csicserilisztes verzióját. Feltétként nálunk most pirított tofu került a tetejére, de tetszés szerint kínálhatjuk akár valamilyen zöldségfasírttal is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!