Élesztőpehely

Élesztőpehely

Leírás

Deaktivált élesztő, amelyet pehely vagy por formában értékesítenek. A hagyományos élesztővel szemben nem alkalmas kelesztésre, de mivel kiváló fehérjeforrás, és magas a B vitamin tartalma, népszerű táplálkozási kiegészítő a vegán életmódot folytatók körében. Krémes, diós-sajtos íze miatt sokan a sajtot helyettesítik vele.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét, hűvös, száraz helyen, jól záródó dobozban.

100g Élesztőpehely

fehérjetartalom

40.44 g

zsírtartalom

5.327 g

szénhidráttartalom

41.22 g

víztartalom

5.08 g

gramm Élesztőpehely?

Top ásványi anyagok

Foszfor

637 mg

Magnézium

54 mg

Nátrium

51 mg

Kalcium

30 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

1.5 g

Niacin - B3 vitamin

40.2 mg

Kolin

32 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

13.5 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

40.44 g

Zsír

telített zsírsav

1.001 g

egyszeresen telített zsírsav

4.309 g

többszörösen telített zsírsav

0.017 g

ásványi anyagok

Kalcium

30 mg

Vas

2.17 mg

Magnézium

54 mg

Foszfor

637 mg

Nátrium

51 mg

Cink

7.94 mg

Réz

0.436 mg

Mangán

0.312 mg

Szelén

7.9 µg

szénhidrát

rost

26.9 g

víz

5.08 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

10.99 mg

Riboflavin - B2 vitamin

4 mg

Niacin - B3 vitamin

40.2 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

13.5 mg

Folát

2340 µg

Kolin

32 mg

K vitamin

0.4 µg

B12 vitamin

0.07 µg

C vitamin

0.3 mg

B6 vitamin

1.5 g

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...