Vegán "túrós" tészta padlizsánpörccel
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
100g tészta371 kcal
-
100g tofu144 kcal
-
40g növényi tejföl55 kcal
-
12g élesztőpehely39 kcal
-
0g só0 kcal
A "szalonnapörchöz" és a páchoz
-
33g padlizsán8 kcal
-
5 kcal
-
6 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
4g víz0 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
213g napraforgó olaj470 kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
200g tészta742 kcal
-
200g tofu288 kcal
-
80g növényi tejföl110 kcal
-
24g élesztőpehely78 kcal
-
0g só0 kcal
A "szalonnapörchöz" és a páchoz
-
65g padlizsán15 kcal
-
11 kcal
-
11 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
8g víz0 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
19.2g tészta71 kcal
-
19.2g tofu28 kcal
-
7.7g növényi tejföl11 kcal
-
2.3g élesztőpehely8 kcal
-
0g só0 kcal
A "szalonnapörchöz" és a páchoz
-
6.3g padlizsán1 kcal
-
0.8g fokhagymakrém1 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
40.9g napraforgó olaj90 kcal
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3878.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 719 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 2460 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 116.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 555 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.1 g
Zsír
-
Összesen 139.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7757.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 1439 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 951 mg
-
Nátrium 4920 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 232.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1111 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1055 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 816 micro
- 12% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 745.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g tészta
-
200 g tofu
-
4 ek növényi tejföl
-
2 ek élesztőpehely
-
1 csipet só
A "szalonnapörchöz" és a páchoz
-
65 g padlizsán
-
1 teáskanál fokhagymakrém
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek víz
-
1 teáskanál barna cukor
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát főzzük ki bő, sós vízben.
- A tofut morzsoljuk össze, és a tejföllel meg a sörélesztővel keverjük el. Mehet bele pici só is, de vigyázzunk, a padlizsánpörc majd jó sós lesz!
- A padlizsánt hámozzuk meg, és szeleteljük fel apró kockákra.
- Készítsük el a pácot, és forgassuk bele a kockákat. Pihentessük kicsit, majd több részletben süssük ki őket bő olajban.
- Tálaljunk, és élvezzük a meghökkentő hasonlóságot!
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 142
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 22710
- Feltöltés dátuma: 2019. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lenyűgöző a vegán leleményesség! Ha hiányzik egy étel, amit húsevő korában megszokott az ember, hát kikísérletezi növényi alapanyagokból az alternatívát. Ha még az út elején vagy, de szívesen ennél túrós tésztát szalonnával, csak állati közreműködés nélkül, ebben a receptben nem fogsz csalódni! Pár dologra felhívnám a figyelmedet, amin el lehet hasalni: -A tejfölt minél semlegesebb ízű növényi alternatívával helyettesítsd. Kókuszjoghurtból például nagyon furcsa eredményre lehet jutni. Nem ajánlom! -Semleges ízű tofu helyett a bevállalósak füstöset vagy paprikásat is használhatnak. -A “padlizsánpörc” bő olajban süljön, és a darabkák ne érjenek össze. Legyen helyük jó ropogósra sülni. -A pác minden összetevője fontos. Ha csak beleszagolsz a kész keverékbe, megtévesztően “húsos hangulat” fog majd el.