r
Nosalty Logó

Vegán zöldségpesztós pasta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Vegán zöldségpesztós pasta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

697
Kalória
24.6g
Fehérje
102.1g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
273.2g
Víz
-
Koleszterin
13.4g
Rost
11.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1821 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4152 micro
Összesen 697 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3609.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    637 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1092.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    434 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1493 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2069 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    346 micro
  • β-karotin
    7283 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16610 micro
Összesen 2789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A durum spagettitésztát sós vízben al dentére főzzük. A főzővízből félreteszünk egy decit, majd leszűrjük a tésztát.
  2. Az olívaolaj harmadán üvegesre pároljuk az aprított hagymát és fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a zöldbabot, a brokkolit és a zöldborsót, és 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Picit oda is piríthatjuk, az ízeknek jót fog tenni.
  4. A párolt zöldségek harmadát késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a tésztafőzővizet, a pirított fenyőmagot, a sörélesztőpelyhet, az aprított petrezselymet és bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk (csak ezt sózzuk, mást eddig nem), hozzáöntjük az olívaolaj maradékát, és az egészet krémesre turmixoljuk.
  5. A zöldségszószt visszaöntjük a párolt zöldségekre, és hozzáadjuk a megfőtt tésztát is. Alaposan összekeverjük, pár percet összemelegítjük, majd tálaljuk.
  6. Tálaláskor megszórjuk tetszés szerint plusz fenyőmaggal, sörélesztőpehellyel, petrezselyemmel, bazsalikommal és borssal. Egy-egy facsarásnyi citromlé is mehet rá, nagyon jól kihozza az ízeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Finom pesztót készíteni bármiből lehet szerintünk, így ezúttal zöldségekből csináltunk tízujjmegnyalós szószos tésztát. Ráadásul az benne a legjobb, hogy amíg nem kaphatók frissen ezek a zöldségek, fagyasztott verziójukból is elkészíthetjük, ugyanolyan finom lesz! Mivel vegán receptről van szó, a parmezánt sörélesztőpehelyre cseréltük, és durum spagettitésztát használtunk, aminek a főzővizéből a szószba is mentettünk egy keveset. Ja, és az egésszel megvagyunk röpke félóra alatt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!