r
Nosalty Logó

Vegán bolognai

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Vegán bolognai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    245 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    833 micro
  • β-karotin
    3380 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    1591 micro
Összesen 230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3213.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1546 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2499 micro
  • β-karotin
    10140 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    4774 micro
Összesen 685 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    921 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    997 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítsuk fel a hagymát, és a vajon pároljuk üvegesre. Vágjuk apró kockákra a zellert és a sárgarépát, majd adjuk hozzá a hagymához, és sózzuk meg. Nem kell teljesen szétfőzni őket, jó, ha a textúrájuk érződik majd a szószban.
  2. Adjunk hozzájuk egy kanál cukrot, és kicsit karamellizáljuk össze. Jöhet a bors, a pirospaprika, no meg az erősebb ízeket kedvelőknek egy leheletnyi chili, majd morzsoljuk hozzá a raguhoz a tofut is. A tofut se kell teljesen szárazra sütni. Elég csak kicsit lepirítani a zöldségekkel. Jöhet az alaplé és a konzervparadicsom. Forraljuk addig, míg egy kicsit elfő a leve, és besűrűsödik a szósz.
  3. Ha levettük a tűzről, dobjunk hozzá még egy kis margarint és apróra vágott, friss bazsalikomot. Ezeknek már elég, ha a meleg szószba forgatjuk őket.
  4. Főzzünk ki hozzá spagettit, és tálaláskor sörélesztőpehellyel helyettesítsük a parmezánt.
  • Receptkönyvben: 246
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 42940
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 15.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek

Receptjellemzők

Sokféle megoldás van arra a neten, hogy a bolognai szószt vegánosítsa az ember, de ha engem kérdeztek, a füstölt tofus az igazi. Ezzel lehet ugyanis leginkább megidézni a hús gazdag és füstös hangulatát. De persze ne egy vörösboros-marhás verzióra számítsatok, a végeredmény sokkal könnyedebb és üdébb.  A húsevők is elégedetten fogják fogyasztani! Az eredeti bolognai receptből a húson kívül a bort hagytam még ki, de a sárgarépával és a zellerszárral  nem spóroltam. Ti se tegyétek! A végén bazsalikommal koronáztam meg a művet, és ajánlom nektek is, hogy friss fűszerrel dolgozzatok. Ha nem is bazsalikommal, de mondjuk oregánóval!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...