Almazselécukor
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Karger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
310
kcal
- 0% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1862
kcal
- 0% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.7 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
310
kcal
- 0% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.2 g
-
Cukor 446 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 437.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
1862
kcal
- 0% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Mérjünk ki egy tálba 20 dkg cukrot, és keverjük bele a 24,5 g pektinport. Egy másik tálba mérjük ki a maradék 20 dkg cukrot, és keverjük bele a fél tk. citromsavat. Mérjünk ki egy edénybe 50 dkg frissen turmixolt almalevet és a rostot, és forraljuk fel egy pillanatra. Most vegyük közepesre a lángot, és keverjük bele a pektines cukrot egy habverővel, és ismét forraljuk egy pillanatra. Most vegyük közepes lángra, és keverjük bele a citromsavas cukrot és a fahéjat. Kezdjük el forralni, és melegítsük 100 fokra (mérjük, ne legyen kevesebb). 6-7 percig tartsuk a hőfokot, és gyorsan keverjük, nehogy leégjen, használj főzőkesztyűt, mert nagyon rotyog.
- Ha az idő lejárt, zárjuk el a lángot, és egy előre előkészített, sütőpapírral bélelt jénaiba öntsük. Ne legyen fémedény, amibe öntjük, mert a sütőpapíron keresztül is átveszi a vas ízét, ha olyan az edény. Hagyjuk lassan kihűlni.
- 1 nap múlva rakjunk a tetejére egy sütőpapírt és egy tányért, fordítsuk a tányérra, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Kb. 8-10 óra múlva már fel lehet kockázni, egy tálcára rakott sütőpapíron kicsit még szárítani lehet 1-2 napig. Utána visszazárható műanyag dobozban eláll egy hétig biztosan.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 4136
- Feltöltés dátuma: 2017. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Karger
3 recept
Kísérlet egy finom almazselécukorra.