Mirin
Leírás
40-50 %-os cukortartalmú, főzésre használatos japán rizsbor. Világos aranyszínű, tiszta folyadék. Két fő fajtája: hon mirin (14 %-os alkoholtartalommal) és shin mirin (alig 1%-os alkoholtartalommal). A mirint 400 éve kezdték el készíteni, bár akkoriban megitták és nem főzéshez használták. Azóta édesebb és sűrűbb is lett a rizsbor és ma már kizárólag főzéshez, leginkább halak készítésekor használatos, valamint a teriyaki szósz egyik összetevője.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Szobahőmérsékleten, fénytől védett helyen.
100g Mirin
fehérjetartalom
0.5 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
5 g
víztartalom
78.4 g
Top ásványi anyagok
Magnézium
6 mg
Foszfor
6 mg
Kalcium
5 mg
Nátrium
2 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.5 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
0.1 mg
Magnézium
6 mg
Foszfor
6 mg
Nátrium
2 mg
Cink
0.02 mg
Réz
0.009 mg
Szelén
1.4 µg
szénhidrát
víz
78.4 g
vitaminok