Gong bao csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
hús pácolása
-
46g újhagyma9 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
3g mirin4 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
szósz
-
7g szójaszósz4 kcal
-
5 kcal
-
3g mirin4 kcal
-
2g barna cukor6 kcal
-
5g limelé1 kcal
-
29 kcal
-
24 kcal
összeállítás
-
24 kcal
-
0 kcal
-
49 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
17g földimogyoró95 kcal
Összesen
454
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
hús pácolása
-
276g újhagyma53 kcal
-
48g gyömbér38 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g chili0 kcal
-
750g csirkemellfilé900 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
20g mirin27 kcal
-
114 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
szósz
-
40g szójaszósz24 kcal
-
24g kínai rizsbor32 kcal
-
20g mirin27 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
171 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
összeállítás
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
294 kcal
-
552g újhagyma106 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
Összesen
2725
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
hús pácolása
-
8.1g újhagyma2 kcal
-
1.4g gyömbér1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
22g csirkemellfilé26 kcal
-
1.2g tojásfehérje1 kcal
-
0.6g mirin1 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
szósz
-
1.2g szójaszósz1 kcal
-
0.7g kínai rizsbor1 kcal
-
0.6g mirin1 kcal
-
0.3g barna cukor1 kcal
-
0.8g limelé0 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
összeállítás
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0 kcal
-
9 kcal
-
16.2g újhagyma3 kcal
-
2.9g földimogyoró17 kcal
Összesen
81
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1151.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 373.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 349 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 259 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3560 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1038 micro
Összesen
454
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 226 g
Zsír
-
Összesen 105.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6907.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 631 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 667 mg
-
Foszfor 2569 mg
-
Nátrium 2801 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.1 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 2241.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2093 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 46 mg
-
C vitamin: 1554 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1086 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 100 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1163 micro
-
Kolin: 795 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 226 micro
-
β-karotin 21357 micro
-
β-crypt 5545 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6228 micro
Összesen
2725
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 626 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
81
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hús pácolása
-
3 db újhagyma
-
8 cm gyömbér
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 db chili
-
750 g csirkemellfilé
-
1 db tojásfehérje
-
2 ek étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
szecsuáni bors ízlés szerint
szósz
-
4 ek szójaszósz
-
3 ek kínai rizsbor
-
1 ek barna cukor
-
1 lime-ból nyert limelé
-
3 ek étkezési keményítő
-
2 ek napraforgó olaj
összeállítás
-
2 ek napraforgó olaj
-
szecsuáni bors ízlés szerint
-
6 db újhagyma
-
100 g földimogyoró
Elkészítés
hús pácolása
- A csirkemellet megtiszítjuk, ha szükséges, majd nagyobb falatokra kockázzuk.
- Az újhagyma, gyömbér, fokhagyma és chili négyesét késes robotgépben összeaprítjuk, majd nagyjából a harmadát a csirkéhez adjuk a maradék alapanyagok társaságában. (A többit félretesszük a sütéshez.)
- A csirkét alaposan összeforgatjuk a többi alapanyaggal, és hűtőbe tesszük legalább 20-30 percre pácolódni.
szósz
- A szósz hozzávalóit egy tálkában összekeverjük, és félretesszük, mert csak a főzés végén lesz rá szükségünk.
összeállítás
- Felforrósítunk egy wokot, vagy másmilyen, nagy serpenyőt. Beleöntjük az olajat, majd lepirítjuk benne a szecsuáni borsot és a csirkepácból megmaradt frissen aprított fűszerpasztát.
- Amikor már csodásan illatozik a konyha, hozzáadjuk a kockázott paprikát és a darabolt újhagymát, majd némi pirítás után a pácolt csirkét is, és körbepirítjuk alaposan, folyamatos kevergetés mellett.
- Amikor már szépen kifehéredett minden szem hús (tehát már majdnem készen van), ráöntjük az előzőleg elkészített szószt és hagyjuk besűrűsödni az ételt.
- Amikor már késznek ítéljük a csirkét, hozzáadjuk a pirított mogyorót, és ezt is belekeverjük. (Mindenképpen pörkölt mogyorót használjunk, de ha tovább fokoznánk az ízeket, pirítsuk meg magunk a földimogyorót egy kis lábasban, bő olajban.)
- A gong bao csirkét tálaljuk azonnal, amíg még meleg, és a tetejét szórjuk meg korianderrel is. Köretként kínáljunk mellé főtt basmati rizst, amit szintén feldobhatunk némi friss korianderrel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 102
- Össznézettség: 6161
- Feltöltés dátuma: 2024. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Rosanics Petra
351 recept
Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a büfévonaltól eltávolodva autentikusabbra csinálnánk ezt a híres fogást, akkor mindenképpen használjunk hozzá szecsuáni borsot és mirint.