Kínai rizsbor

Kínai rizsbor

Leírás

Rizsből erjesztéssel készített alkoholos ital, amit sárga bor néven is emlegetnek, kínaiul chao xing a neve. Színe, nevéhez híven borostyánsárga, világosbarna. A rizst élesztővel erjesztik speciális, alacsony ásványi anyag tartalmú vízzel. A kész ital 16-18%-os alkoholtartalmú. Főként étkezés közben fogyasztják, de a főzéshez is felhasználható, elsősorban mártások, húsételek készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Kínai rizsbor

fehérjetartalom

0.5 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

5 g

víztartalom

78.4 g

gramm kínai rizsbor?

Top ásványi anyagok

Magnézium

6 mg

Foszfor

6 mg

Kalcium

5 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.5 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

0.1 mg

Magnézium

6 mg

Foszfor

6 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.02 mg

Réz

0.009 mg

Szelén

1.4 µg

szénhidrát

víz

78.4 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...