r
Nosalty Logó

Bulgogi – koreai BBQ

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Bulgogi – koreai BBQ
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

Összesen 1273 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

Összesen 140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1924 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3940 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    2514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    745 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7695 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 1273 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A hús sütéséhez

  1. A hús előkészítésével kezdjünk. A vastagra vágott hússzeleteket egyenként becsomagolva tegyük egy lapos sütőtálcára és be a mélyhűtőbe úgy 2 órára, hogy kicsit megfagyjanak. Ezek után szuperjól tudjuk hajszálvékonyan szelni. Tegyük meg!

A páchoz

  1. Miközben hűl a hús, készítsük el a pácot. Egy mixerben pürézzük össze a kimagozott, lehéjazott almát (eredetileg koreai körte dukál hozzá vagy nashi) gyömbérrel, egy fél vöröshagymával és fokhagymával, majd keverjük hozzá a szójaszószt barna cukorral, rizsborral, szezámolajjal, és borsozzuk ízlés szerint, sót csak egy csipetet tegyünk hozzá.
  2. Aprítsuk bele az újhagymát. Szeljük vékonyan bele a hagymát és a sárgarépát.
  3. A húst dolgozzuk bele a pácba, de ne hagyjuk benne túl sokáig, mert akkor elszínezőik, és az íze is elmegy egy nem kívánt irányba. Egy fél óra után már süthetjük a húst, de 4-5 óránál tovább ne hagyjuk várni!

A tálaláshoz

  1. Melegítsük elő a grillserpenyőt, nekem nincs ilyenem, de a sima is megteszi, vagy a sütő grillező funkciója. Az étteremben külön sütőzsiradékot nem használnak hozzá. A vendégek az asztalukon kialakított félgömb alakú, vassütőn olaj nélkül, rövid ideig sütik a husit, hogy csoda puha legyen és szaftos maradjon. Mi kenjük ki a serpenyőt egy-egy kanálka szezám- és sima növényi olajjal.
  2. Tegyük a forró serpenyőbe a húsdarabokat egyenként, rá a szeletelt hagymát és a sárgarépát. A páclével kötelező folyamatosan locsolni! Szedjük szét, forgassuk meg a vékony hússzeleteket, és ne pirítsuk 3-5 percnél tovább őket. Több részletben a legjobb süni!
  3. Egy kis plusz pirított szezámmag- és zöldhagymaszórással azon nyomban tálaljuk!
  4. Hagyományosan kínáljunk mellé sima párolt rizst, és kimchit, vagyis koreai salátát, mely legjobbja kínai kelből és daikonból, ázsiai jégcsapretekből készül. Újabban a sült husit egy csípős krémes mártogatóval (ssamjang) salátalevelekbe csavarják, és úgy fogyasztják. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 7370
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 09.

Ajánló

A koreaiak általában az étkezés előtt szodzsut közben koreai sört isznak, mindkettő kapható jó minőségben nálunk is, érdemes megadni a módját!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A koreai éttermek sztárja, melyet a saját asztalodnál, egy erre a célra létesített sütőn te is elkészíthetsz magadnak, így mindig a legfrissebb falatokba haraphatsz. A pácleve a lényeg, amellyel sütés közben is folyton locsolják, egyszerűen ellenállhatatlan, és nem bírod abbahagyni!

Hozzávalók

A hús sütéséhez

A páchoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...