Bulgogi – koreai BBQ
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A hús sütéséhez
-
100g marha hátszín214 kcal
A páchoz
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g alma12 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
5g szezámolaj44 kcal
-
3 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
1g szezámmag3 kcal
Összesen
318
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A hús sütéséhez
-
400g marha hátszín856 kcal
A páchoz
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g alma47 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
40g szójaszósz24 kcal
-
20g szezámolaj177 kcal
-
11 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
60g újhagyma zöldje16 kcal
-
2g szezámmag11 kcal
Összesen
1273
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A hús sütéséhez
-
43.8g marha hátszín94 kcal
A páchoz
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
9.8g vöröshagyma4 kcal
-
10.9g alma5 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
1.1g barna cukor4 kcal
-
4.4g szójaszósz3 kcal
-
2.2g szezámolaj19 kcal
-
0.9g kínai rizsbor1 kcal
-
10.1g újhagyma2 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
6.6g újhagyma zöldje2 kcal
-
0.2g szezámmag1 kcal
Összesen
140
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 985 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 629 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 154.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1924 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
318
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.1 g
Zsír
-
Összesen 79 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3940 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 894 mg
-
Nátrium 2514 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 618.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 745 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7695 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1355 micro
Összesen
1273
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 271 micro
-
β-karotin 842 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
A hús sütéséhez
A páchoz
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek gyömbér
-
1 ek barna cukor
-
4 ek szójaszósz
-
2 ek szezámolaj
-
1 ek kínai rizsbor
-
1 közepes db újhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet só
A tálaláshoz
-
2 közepes db újhagyma zöldje
-
1 teáskanál szezámmag
Elkészítés
A hús sütéséhez
- A hús előkészítésével kezdjünk. A vastagra vágott hússzeleteket egyenként becsomagolva tegyük egy lapos sütőtálcára és be a mélyhűtőbe úgy 2 órára, hogy kicsit megfagyjanak. Ezek után szuperjól tudjuk hajszálvékonyan szelni. Tegyük meg!
A páchoz
- Miközben hűl a hús, készítsük el a pácot. Egy mixerben pürézzük össze a kimagozott, lehéjazott almát (eredetileg koreai körte dukál hozzá vagy nashi) gyömbérrel, egy fél vöröshagymával és fokhagymával, majd keverjük hozzá a szójaszószt barna cukorral, rizsborral, szezámolajjal, és borsozzuk ízlés szerint, sót csak egy csipetet tegyünk hozzá.
- Aprítsuk bele az újhagymát. Szeljük vékonyan bele a hagymát és a sárgarépát.
- A húst dolgozzuk bele a pácba, de ne hagyjuk benne túl sokáig, mert akkor elszínezőik, és az íze is elmegy egy nem kívánt irányba. Egy fél óra után már süthetjük a húst, de 4-5 óránál tovább ne hagyjuk várni!
A tálaláshoz
- Melegítsük elő a grillserpenyőt, nekem nincs ilyenem, de a sima is megteszi, vagy a sütő grillező funkciója. Az étteremben külön sütőzsiradékot nem használnak hozzá. A vendégek az asztalukon kialakított félgömb alakú, vassütőn olaj nélkül, rövid ideig sütik a husit, hogy csoda puha legyen és szaftos maradjon. Mi kenjük ki a serpenyőt egy-egy kanálka szezám- és sima növényi olajjal.
- Tegyük a forró serpenyőbe a húsdarabokat egyenként, rá a szeletelt hagymát és a sárgarépát. A páclével kötelező folyamatosan locsolni! Szedjük szét, forgassuk meg a vékony hússzeleteket, és ne pirítsuk 3-5 percnél tovább őket. Több részletben a legjobb süni!
- Egy kis plusz pirított szezámmag- és zöldhagymaszórással azon nyomban tálaljuk!
- Hagyományosan kínáljunk mellé sima párolt rizst, és kimchit, vagyis koreai salátát, mely legjobbja kínai kelből és daikonból, ázsiai jégcsapretekből készül. Újabban a sült husit egy csípős krémes mártogatóval (ssamjang) salátalevelekbe csavarják, és úgy fogyasztják. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 7370
- Feltöltés dátuma: 2020. május 09.
Ajánló
A koreaiak általában az étkezés előtt szodzsut közben koreai sört isznak, mindkettő kapható jó minőségben nálunk is, érdemes megadni a módját!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A koreai éttermek sztárja, melyet a saját asztalodnál, egy erre a célra létesített sütőn te is elkészíthetsz magadnak, így mindig a legfrissebb falatokba haraphatsz. A pácleve a lényeg, amellyel sütés közben is folyton locsolják, egyszerűen ellenállhatatlan, és nem bírod abbahagyni!