r
Nosalty Logó

Kínai tartósított malac-hasaalj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
csakegygourmet
Kínai tartósított malac-hasaalj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2093 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5834.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    5316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 523 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23337.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    21265 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    770 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2093 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1832.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pár perc alatt melegítsük össze a cukrot felolvadásig a borral és a fűszerekkel.
  2. Miután kihűlt a lé, tegyük hozzá a whiskey-t.
  3. Helyezzük a húst egy edénybe, mely lefedhető, öntsük nyakon a szósszal, úgy, hogy teljesen ellepje. Tegyük hűtőbe 3 teljes napig. (Az eredeti recept alapján kb. 1,5 kg húshoz írta ezt a mennyiségű szószt, és naponkénti kétszeri forgatást javasolt. Nekem egy fél kiló kb. 3x20 cm-es hasaljat fedett be teljesen).
  4. Lógassuk fel három nap után a hasaljat 10 C fok alatti hőmérsékletre, szellős helyre (pl. pince kinyitott ablakokkal télen), és hagyjuk száradni 4-6 napig.
  5. Tetszés szerint készítsük el: szerintem legomlósabb módja, ha pároljuk, amíg a hús a villa alatt szálaira nem esik. Ez körülbelül 2 órát igényel.
  6. Ha marad szószunk, tároljuk hűtőben, és a húshoz kínált rizsre kanalazzunk belőle.
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 260
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 16.

Ajánló

Sásliliom bimbó és fafülgombával főtt rizshez ajánlom ezt a fűszeres fogást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai tartósított malac-hasaalj
csakegygourmet 78 recept

Kedves kínai ismerősöm, aki Kantonból származik mesélt erről a receptről (kantoni lap yuk). Utánakeresve ezt találtam: https://thewoksoflife.com/chinese-cured-pork-belly/#wprm-recipe-container-29597

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...