r
Nosalty Logó

1-2-3-4-5 kacsamell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
1-2-3-4-5 kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2079 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 348 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    3193 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    959 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3532 micro
Összesen 2079 kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamelleket beirdaljuk, azonban a szokással ellentétben csak egy irányban, így nem fog elcsúszkálni a bőr.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, és a kacsamelleket mindkét oldalukon alaposan lepirítjuk (5-7 perc nyugodtan mehet oldalanként). A pirult kacsamelleket vágódeszkára szedjük, picit pihentetjük, majd félcentis szeletekre vágjuk.
  3. A kisült zsír 3/4-ét kiöntjük egy tálkába és félretesszük, később sokmindenhez felhasználhatjuk. A hússzeleteket visszatesszük a serpenyőbe, és ráöntjük a szósz alapanyagait, valamint sózzuk-borsozzuk. A szósz maga az 1-2-3-4-5, hiszen ebben az arányban kerül bele rizsbor, szójaszósz, rizsborecet, barna cukor és víz.
  4. A hangzatos 1-2-3-4-5 név ellenére egyébként érdemes több részletben beletenni az alapanyagokat, kóstolgassuk, és bízzunk az ízlésünkben is. Sózni mindenképpen csak a szójaszósz után szabad, hiszen annak is magas a sótartalma.
  5. A kacsamellszeleteket alaposan összekeverjük a szósz alapanyagaival, míg egyneművé válik a szósz. Ekkor takarékra vesszük a lángot, és lefedve, alacsony lángon 1 órát főzzük.
  6. Ekkorra csodálatosan puha már minden. Ha szeretnénk picit besűríteni a szószt, hőkiegyenlítéses módszerrel adjunk hozzá egy evőkanál keményítőt, és süssük így további 5 percet.
  7. Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított újhagymazölddel és/vagy petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 2726
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 06.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

1-2-3-4-5 kacsamell
Rosanics Petra 351 recept

Mostanában az egyik legfelkapottabb kínai recept az interneten az 1-2-3-4-5 borda, amiben a számok a csodás szósz alapanyag-arányait jelölik. Vagyis a rizsbort, a szójaszószt, a rizsborecetet, a cukrot és a vizet, így, ebben a sorrendben. Nos, nem arról van szó, hogy ne kedvelném a bordát, ám a kacsamellet sokkal jobban szeretem, ráadásul kevésbé veszteséges a készítése és macerás a fogyasztása. Szóval fogtam magam, és pár gyönyörű kacsamellel készítettem el ezt a kétségkívül zseniális ázsiai szószt. Yī - èr - sān - sì - wǔ, ahogy kínaiul mondják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...