Tajvani marhahúsleves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
35 kcal
-
250g marhanyak320 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
4 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
42g kínai rizsbor56 kcal
-
17g szójaszósz10 kcal
-
8g szójaszósz5 kcal
-
417g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
67g kínai tészta314 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g pak-choi23 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
Összesen
803
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
1500g marhanyak1920 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
26 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
250g kínai rizsbor335 kcal
-
100g szójaszósz60 kcal
-
50g szójaszósz30 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
400g kínai tészta1884 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1200g pak-choi137 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
Összesen
4817
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
A leveshez
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
22.5g marhanyak29 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.1g újhagyma1 kcal
-
0.5g sűrített paradicsom0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
3.8g kínai rizsbor5 kcal
-
1.5g szójaszósz1 kcal
-
0.8g szójaszósz0 kcal
-
37.6g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
6g kínai tészta28 kcal
-
0g chili0 kcal
-
18g pak-choi2 kcal
-
4.1g újhagyma1 kcal
Összesen
71
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3569.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 727 mg
-
Nátrium 2318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 871.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 213 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 5097 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1534 micro
-
Lut-zea 708 micro
Összesen
803
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 411.1 g
Zsír
-
Összesen 179.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 960 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21416.5 g
-
Cink 89 mg
-
Szelén 493 mg
-
Kálcium 1698 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 780 mg
-
Foszfor 4362 mg
-
Nátrium 13910 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 5231.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2575 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 35 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 549 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 108 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1486 micro
-
Kolin: 1276 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 30581 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 4246 micro
Összesen
4817
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 138 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
3 ek napraforgó olaj
-
1.5 kg marhanyak
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db újhagyma
-
2 ek sűrített paradicsom
-
2 ek cukor
-
250 ml kínai rizsbor
-
100 ml szójaszósz
-
50 ml szójaszósz
-
2.5 l víz
-
1 ek bors
-
2 db csillagánizs
-
1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
A tálaláshoz
-
400 g kínai tészta
-
chili ízlés szerint
-
4 db pak-choi
-
3 közepes db újhagyma
Elkészítés
A leveshez
- Egy nagy edényben felhevítjük az olajat, és két-három adagban aranybarnára pirítjuk rajta a kockára vágott marhahúst, majd kivesszük és félretesszük.
- Ha szükséges, pótoljuk az olajat, és ugyanebbe az edénybe beletesszük a gyufaszál vékonyra vágott gyömbért, a felaprított fokhagymát és újhagymát.
- Két-három percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szecsuáni borsot, a csillagánizst, az ötfűszert és a cukrot. További egy-két percig pirítjuk, amíg a cukor el nem olvad, majd belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, és hozzáöntjük a rizsbort, a kétféle szójaszószt, és összeforraljuk.
- Ezután visszatesszük a húst, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd gyöngyözve 2-3 órán át addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
A tálaláshoz
- A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, a félbe vágott pak-choi-t néhány perc alatt leforrázzuk, az újhagymát felszeleteljük.
- A tésztát tálakba szedjük, beletesszük a pak-choit, majd rákanalazzuk a forró levest. A tetejét pedig megszórjuk aprított újhagymával és ízlés szerint chilivel.
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 8708
- Feltöltés dátuma: 2018. április 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
牛肉麵, avagy beef noodles, avagy tajvani marhahúsleves. Totálisan alulértékelt kaja ez a világ gasztrotérképén, pedig simán van annyira gazdag és ízes, mint egy ramen vagy akár egy pho. Sőt!