Kínai tészta
Leírás
Hosszú, vékony szálú tészta, amit eredetileg kézzel nyújtanak. A kínai tészta nyújtása igazi művészet, elsajátítása hosszú időt vesz igénybe. A kézzel nyújtott ezernyi vékony szálat hihetetlen sebességgel állítják elő a rugalmas, speciális alapanyagból. A kínai tészta másik titka az alapanyagokban rejlik: liszt, víz, só és egy bizonyos, ásványi anyagokat tartalmazó, lúgos kémhatású por, a kansui. A felhasznált liszt alacsony fehérjetartalmú kell legyen. A nyújtásra kész tészta kissé kemény, nem ragad, rugalmas. A száraz tészta – értelemszerűen – főként a kínai ételek elkészítésére használható: sült tészta, húsos-, zöldséges tészta, levesek stb.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz helyen.
100g Kínai tészta
fehérjetartalom
10.88 g
zsírtartalom
19.238 g
szénhidráttartalom
63.64 g
víztartalom
1.58 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
866 mg
Foszfor
98 mg
Magnézium
19 mg
Vas
6.43 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.043 g
Kolin
9 mg
Niacin - B3 vitamin
4.717 mg
E vitamin
0.83 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
10.88 g
Zsír
telített zsírsav
6.738 g
egyszeresen telített zsírsav
8.929 g
többszörösen telített zsírsav
3.571 g
ásványi anyagok
Vas
6.43 mg
Magnézium
19 mg
Foszfor
98 mg
Nátrium
866 mg
Cink
0.81 mg
Réz
0.124 mg
Mangán
0.577 mg
Szelén
28.5 µg
szénhidrát
rost
6.7 g
víz
1.58 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.567 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.397 mg
Niacin - B3 vitamin
4.717 mg
Folát
125 µg
Folsav
90 µg
Kolin
9 mg
Lutein+zeaxantin
14 µg
E vitamin
0.83 mg
K vitamin
5.3 µg
B6 vitamin
0.043 g