r
Nosalty Logó

Csirkés kínai pirított tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Csirkés kínai pirított tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
wok
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3602 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    2073 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1261 micro
  • β-karotin
    2979 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 901 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    158.1 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10730.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    8292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    853 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5044 micro
  • β-karotin
    11917 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 3602 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 207 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre.
  2. Készítsük elő a zöldségeket. A sárgarépát vágjuk juliennes-re, a hagymátvékonyabb szeletekre, a káposztát pedig csíkokra. A gyömbért hámozzuk meg, majd késsel aprítsuk fel, a chili paprikát pedig karikázzuk. Ha nem szeretnénk túl csípősre, a chili paprikát először vágjuk hosszában félbe, távolítsuk el az erejét, és ezt követően vágjuk csak össze.
  3. Amikor a csirke elkészült, szeleteljük fel vékonyan.
  4. Tegyük fel főni a tésztát. Lobogó sós vízben kb. 2-3 perc alatt elkészül. Szűrjük le, de a főző vizet ne öntsük ki.
  5. Wokban nagy lángon hevítsük fel a repceolajat, majd dobjuk bele a gyömbért, chilit és a zúzott fokhagymát. Gyorsan keverjük, csak pirulniuk kell, nehogy megégjenek.Adjuk hozzá a többi aprított zöldséget is. Pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük a wokba az osztriga-, illetve szójaszószt, valamint a tészta főzőlevéből egy keveset, amivel kissé hígítjuk.
  6. Ha összekeveredett a zöldségekkel a szósz, adjuk hozzá a szeletelt csirkét, gyorsan forgassuk össze, végül tegyük a wokba a tésztát is, keverjük össze a szósszal, és rövid ideig pirítsuk. Ilyenkor is folyamatosan forgatni kell, máskülönben a tészta nem pirul, hanem letapad és leég.
  7. Tálaljuk frissen, forrón azonnal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2277
  • Tegnapi nézettség: 131
  • 7 napos nézettség: 887
  • Össznézettség: 1000505
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Ajánló

Lehetne még sorolni, miket adhatunk a zöldségek mellé, mint fafül gomba, szójababcsíra, vízigesztenye, bambuszrügy vagy éppen friss koriander, de a recept nevéből is következik, hogy ez egy gyors, egyszerű verzió. Azon kívül a felsorolt további hozzávalókhoz már nem árt kilátogatni a kínai piacra is, az pedig már többnyire egy külön túra. Akárcsak az olasz tésztáknál, itt is végtelenítve van a lehetőségek tárháza. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkés kínai pirított tészta
Kornél 167 recept

Nálunk a gyerekek nagyon szeretik a "barna" tésztákat, ezért gyakran vannak terítéken. Szerintem elkészíteni sokkal egyszerűbb, mint leírni a hogyanját, hús nélkül pedig vegáknak is kitűnő fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...