Osztrigaszósz

Az ázsiai konyha nélkülözhetetlen kelléke a sötétbarna és gazdag ízű osztrigaszósz. Eredetileg sós vízben fermentált osztrigákból készült, ma osztrigakivonatot és szójaszószt használnak az elkészítéséhez, melyeket előtte sóval, fokhagymával és hagymával főztek össze. Kukoricakeményítővel sűrítik és karamellel adják meg jellegzetes színtónusát. Az osztrigaszósz erőteljes, sós, nagyon enyhén halra emlékeztető aromájáról ismerhető fel. Elsősorban a kínai konyhában fűszereznek vele, gyakran szójaszósszal elegyítve. Pácoláshoz, zsiradékban kevergetve sütött ételekhez, valamint asztali ízesítőként használják. Levesekhez, tésztákhoz és salátákhoz is szívesen adagolják. A "Sauce d'huître" - osztrigaszósz a klasszikus francia konyha világos színű mártása, melyet halakhoz és vadszárnyasokhoz kínálnak. Készítésénél az osztrigákat rövid ideig fehérborban főzik; az így kapott alaplevet tejszínnel és tojássárgával dúsítják, citromlével és Cayenne borssal fűszerezik.
Bármikor.
Gyári csomagolásban, szobahőmérsékleten.
fehérjetartalom
1.35 g
zsírtartalom
0.182 g
szénhidráttartalom
10.92 g
víztartalom
80 g
Nátrium
2733 mg
Kalcium
32 mg
Foszfor
22 mg
Magnézium
4 mg
B6 vitamin
0.016 g
Kolin
3.5 mg
Niacin - B3 vitamin
1.474 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.124 mg
fehérje
1.35 g
Zsír
telített zsírsav
0.043 g
egyszeresen telített zsírsav
0.073 g
többszörösen telített zsírsav
0.066 g
ásványi anyagok
Kalcium
32 mg
Vas
0.18 mg
Magnézium
4 mg
Foszfor
22 mg
Nátrium
2733 mg
Cink
0.09 mg
Réz
0.147 mg
Mangán
0.053 mg
Szelén
4.4 µg
szénhidrát
rost
0.3 g
víz
80 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.01 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.124 mg
Niacin - B3 vitamin
1.474 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.016 mg
Folát
15 µg
Kolin
3.5 mg
B12 vitamin
0.41 µg
C vitamin
0.1 mg
B6 vitamin
0.016 g
Itt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaVannak, akik szeretnek meginni egy pohár bort főzés közben, különösen, ha valamilyen összejövetelre készülnek – de nem ez az egyetlen módja az alkohol felhasználásának a konyhában.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
Puffadás, gyomorpanaszok, emésztési gondok. Hogy tudod elkerülni a kellemetlen tüneteket? Gasztroenterológusok segítenek, mely ételeket érdemes tiltólistára tenni!
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!