r
Nosalty Logó

Fokhagymás-surimis tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P1cur
Fokhagymás-surimis tészta
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

779
Kalória
23.8g
Fehérje
52.1g
Szénhidrátok
54.8g
Zsír
107g
Víz
137.5g
Koleszterin
4.5g
Rost
223mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1925 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3850 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    2762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    214.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    711 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

  1. Vizet forralunk egy akkora lábosban, hogy a tésztát bele tudjuk majd meríteni a forró vízbe. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, közepes lángon.
  2. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, késsel szétzúzzuk, apróra daraboljuk.A surimit felkarikázzuk, a fokhagymás levéből meghagyhatunk egy kicsit a szószhoz.
  3. Adjuk a felaprított fokhagymát a vajhoz, majd kevergetve süssük 2-3 percig. Nagyon vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Szükség esetén csökkentsük a láng mértékét.
  4. Eközben felforr a víz is, így zárjuk el alatta a lángot, majd merítsük bele a tésztát, és hagyjuk állni, míg meg nem puhul. Én addig szoktam ázni hagyni, míg el nem készül a surimis mártás.
  5. A vajas-fokhagymás keverékhez adjuk hozzá az osztriga- és szójaszószt, valamint - ha tettünk félre - a surimi fokhagymás levét is. Kevergetve pároljuk még 1-2 percet, hogy elvegyüljenek egymással a különböző szószok. Végül tegyük hozzá a felkarikázott surimit is.
  6. Szűrjük le a tésztát, majd alaposan keverjük össze a fokhagymás-surimis szósszal. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Egy, az interneten fellelt videós recept adta az ötletet, az eredeti verzióból csak a vajban párolt, osztrigaszósszal ízesített fokhagyma maradt meg. Surimi helyett természetesen készíthető konyhakész koktélrák felhasználásával is. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!