Kínai húsos batyu (Xian bing)
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál só
A töltelékhez
-
250 g darált marhahús
-
0.5 hüvelykujjnyi gyömbér
-
2 db újhagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 tk szecsuáni bors
-
3 ek szezámolaj
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek rizsecet
-
1 teáskanál osztrigaszósz
-
1 teáskanál só
-
1 db tojássárgája
A sütéshez
-
6 ek napraforgó olaj
893
Kalória
38.2g
Fehérje
64.1g
Szénhidrátok
53.5g
Zsír
206.4g
Víz
184.8g
Koleszterin
3.7g
Rost
1.7g
Cukor
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
40g víz0 kcal
-
35 kcal
-
3g só0 kcal
A töltelékhez
-
125g darált marhahús178 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0 kcal
-
15g szezámolaj133 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
3g rizsecet0 kcal
-
1 kcal
-
3g só0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
A sütéshez
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
893
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
80g víz0 kcal
-
71 kcal
-
6g só0 kcal
A töltelékhez
-
250g darált marhahús355 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
30g szezámolaj265 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
5g rizsecet1 kcal
-
3 kcal
-
6g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A sütéshez
-
48g napraforgó olaj424 kcal
Összesen
1787
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
18.3g finomliszt67 kcal
-
9.8g víz0 kcal
-
9 kcal
-
0.7g só0 kcal
A töltelékhez
-
30.5g darált marhahús43 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
22.5g újhagyma4 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0.2g szecsuáni bors0 kcal
-
3.7g szezámolaj32 kcal
-
1.2g szójaszósz1 kcal
-
0.6g rizsecet0 kcal
-
0.6g osztrigaszósz0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
A sütéshez
-
5.9g napraforgó olaj52 kcal
Összesen
218
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3417.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 2768 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 206.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 751 micro
Összesen
893
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.4 g
Zsír
-
Összesen 106.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6834.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 837 mg
-
Nátrium 5537 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 412.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 678 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1502 micro
Összesen
1787
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 676 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
218
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, majd a gombócot deszkán gyúrva alaposan kidolgozzuk. Frissentartó fóliába csomagolva 30 percig pihentetjük.
A töltelékhez
- A szecsuáni borsot száraz serpenyőben megpirítjuk, míg aromás nem lesz, majd egy mozsárba tesszük és megtörjük. Az őrölt borsot kikaparjuk, a mozsárba pedig beletesszük az aprított újhagymát, aprított fokhagymát és reszelt gyömbért. A szezámolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a mozsárba öntjük, ezzel leforrázva az aromás hozzávalókat.
- Egy tálba tesszük a darált marhahúst, a tojássárgáját, a mozsár tartalmát és minden más ízesítőt is. Kézzel összegyúrjuk az egészet, míg egységes nem lesz, majd a tenyerünkbe gyűjtve és kiemelve a húst, határozott mozdulatokkal párszor belecsapjuk a tálba (ettől ellazulnak a rostok és a hús szaftosabb lesz).
A sütéshez
- A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kigombócozzuk, majd egészen vékonyra nyújtjuk őket. Mindegyik közepére teszünk egy adagot a húsból. A tészta egyik csücskét megfogjuk, majd a többi részt hozzácsipkedjük, így középen összezárva a batyut. A csípett részével lefelé helyezzük és egy kicsit lelapogatjuk, hogy egy lapos palacsintát kapjunk.
- Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd beletesszük az első adag batyut. Lefedjük az edényt és így sütjük közepes lángon 1-2 percig, míg az alja szép aranybarna lesz. Ekkor óvatosan megfordítjuk és szintén fedő alatt megsütjük a másik oldalát is. Azon melegében tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 10 perc
Különleges fűszerezésükkel biztosan maradandó élményt nyújtanak ezek a kínai húsos batyuk. Érdemes belülök nagyobb adaggal készíteni, mert gyorsan fogynak!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!