Repceolaj

Repceolaj

Leírás

A repceolaj a repce növény magjából készül, mely sötét színű és jellegzetes aromája van. Európában a XIII. századtól állítanak elő repceolajat. Fő felhasználási területe a biodízel előállítás, ezért élelmiszeripari szerepe egyre inkább háttérbe szorul. A finomított repceolaj íze és illata semleges. Kitűnően alkalmas sütéshez, főzéshez, pároláshoz; salátákat és mártásokat is készítenek belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A hidegen sajtolt repceolaj legfeljebb 1 évig tárolható, hűvös helyen.

100g Repceolaj

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

98.783 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm repceolaj?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok

E vitamin

17.46 mg

Kolin

0.2 mg

K vitamin

71.3 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

7.365 g

egyszeresen telített zsírsav

63.276 g

többszörösen telített zsírsav

28.142 g

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Kolin

0.2 mg

E vitamin

17.46 mg

K vitamin

71.3 µg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!