r
Nosalty Logó

Sertéshúsos-zöldséges pirított tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
antalgergo
Sertéshúsos-zöldséges pirított tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az étel alapjainak elkészítése

Összefőzés

Ízesítés

Összesen 625 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az étel alapjainak elkészítése

Összefőzés

Ízesítés

Összesen 1872 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az étel alapjainak elkészítése

Összefőzés

Ízesítés

Összesen 214 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1950.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    1338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 625 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    104.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5850.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    4013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 1872 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Az étel alapjainak elkészítése

Összefőzés

Ízesítés

Elkészítés

Az étel alapjainak elkészítése

  1. 2 dl roséból és 3 dl ásványvízből készítsünk magunknak egy laza fröccsöt, majd kortyoljunk bele a főzés megkezdése előtt. Hagyjuk, hogy a savak és az ízek átjárják a szánkat, a kóstolásnál ez segíteni fog később!
  2. Főzzük készre a tésztát, szűrjük le, és tegyük ki egy tálba.
  3. Pirítsuk meg a darált húst wokban a szezámolajon, fűszerezzük meg a wok fűszersóval, nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd ha készre pirult, ezt is szedjük ki.
  4. Verjük fel a két tojást.

Összefőzés

  1. Pihenésképp kortyoljunk egyet a fröccsből.
  2. A wokban, amiben a húst pirítottuk, pirítsuk meg a nagyon apróra vágott vöröshagymát kevés olajon, majd adjuk hozzá a tésztát. Adjunk hozzá két evőkanál szójaszószt.
  3. Ha a tészta megpirult, adjuk hozzá a darált húst, és keverjük össze, majd adjunk hozzá még egy evőkanál szójaszószt.
  4. Adjuk hozzá a tojást, és süssük, amíg a tojás is megsül. Keverjük folyamatosan, hogy a tojás ne álljon egybe!
  5. Adjuk hozzá a zöldségkeveréket, pirítsuk tovább, amíg a zöldségek átveszik a hőt, de figyeljünk, hogy a roppanósságát ne veszítse el.

Ízesítés

  1. Adjuk hozzá a gyömbért, a mustármagot, ízlés szerint sózzuk, és adjunk hozzá még szójaszószt.
  2. Tálaljuk az ételeket.
  3. Kiemeli a fűszerek ízét, ha egy karika citrom levét az ételre csorgatjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 3452
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 29.

Ajánló

Borként egy fűszeres rozét ajánlanék az ételhez, ami kiemeli a fűszereket, én személy szerint a Cabernet Sauvignon-ból készült borokat kedvelem az étel mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
antalgergo 1 recept

Mivel általában 1-2 főre főzök, sokszor történik meg, hogy a konyhában megmarad néhány zöldségből egy kevés. Tészta mindig van itthon, így csak darált hús szükséges ahhoz, hogy a zöldségek ne menjenek kárba a hűtőben, és egy igen finom, ázsiai jellegű tésztát ehessek, ami egy hosszú nap után mindig jól esik - és még elkészíteni sem sok idő.

Hozzávalók

Az étel alapjainak elkészítése

Összefőzés

Ízesítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...