r
Nosalty Logó

Sült tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Morzsácska
Sült tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

594
Kalória
30g
Fehérje
68.6g
Szénhidrátok
24.9g
Zsír
367.8g
Víz
48.7g
Koleszterin
11.4g
Rost
11.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2073.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    367.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    847 micro
  • β-karotin
    3180 micro
  • β-crypt
    310 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 594 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6220.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    4433 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    958 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    718 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2540 micro
  • β-karotin
    9541 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 1778 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

  1. Wokban az apróra vágott vöröshagymát olajon pici sóval közepes hőfokon dinszteljük. A fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk, és előbb a gyömbért forgatjuk a hagymához, majd a fokhagymát. A csíkokra vágott húst rádobjuk, sózzuk, curry porral hintjük és fehérítjük, illetve megpirítjuk. A shiitake gombát ha szárított akkor a hússal együtt tesszük bele, ha friss akkor a vége felé.
  2. Amikor a hús kész, beletesszük a nem túl vékony hasábokra felszeletelt és tisztított sárgarépát, a karikára vágott bébirépát, a cukorborsót, és lefedve, néha megkeverve 15-20 percig pároljuk közepes hőfokon. A lényeg, hogy roppanós maradjon minden, de ne legyen nyers.
  3. A tésztát kifőzzük sós vízben a csomagoláson szereplő utasítás szerint.
  4. A fedőt levéve a wokról a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat is beletesszük, átforgatjuk, majd a mungóbabcsírát is. Ekkor kerül bele a garam masala, amivel átforgatjuk. Ha kell, sózzunk.
  5. A kifőtt tésztát leszűrjük, és a wokba borítjuk. Átforgatjuk, és hozzárakjuk az enoki gombát is (a végén lévő kemény tönktől megszabadítjuk, így marad a hosszúkás szár és a pici kalap, kissé szétválasztjuk őket).
  6. A hőfokot feltekerve meglocsoljuk szójaszósszal, és többször átforgatva pirítjuk, amíg itt-ott megpirul minden. Forrón tálaljuk! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: wok

Nászút után nem sokkal újra vágytam azokra az ízekre, ami kint is volt. Elsőre nem túl autentikus, de annál nagyobb izgalommal és szeretettel elkészült az első Én "Mie goreng" egytálételem.  Ugyanezekkel az alapanyagokkal elkészítettem pár nap különbséggel tészta helyett rizzsel is. Az volt az Én "Nasi goreng"-em. :D Van még mit finomítani, de így is fincsi lett. ;)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Krémes, dobostorta, Sacher: 5 cukrászda, ahol a sütemények nagyágyúi mindig...

Hosszú időn keresztül, ha tehettem, elkerültem az olyan cukrászdai klasszikusokat, mint amilyen a dobostorta, az Esterházy-torta, a Rigó Jancsi vagy épp francia krémes. Sosem voltam finnyás, de a szájpadlásomra tapadó, már ízében is művi krém mindig elvette a kedvem, így inkább választottam az újhullámos cukrászdák szintén újhullámos finomságait. Mióta azonban egyre több hely vállalja, hogy visszaadja ezeknek a régivágású tortáknak a becsületét, én is bátrabban térek vissza a gyerekkorom ízeihez, és nagy örömömre, eddig még nem kellett csalódnom.

Top Receptek

Hamis somlói 2. - a legolcsóbb

Életem párja imádja a somlóit. Mivel nagyon sok hozzávalós receptem volt, soha nem készítettem neki. Mindig megvettük a boltban (ami nagyon drága). Aztán egyik alkalommal eszembe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!