adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
100g tofu144 kcal
-
10g chiliszósz2 kcal
-
10g gyömbér8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
7g szójaszósz4 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
7 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
8 kcal
-
33g csirke alaplé2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g szezámolaj12 kcal
-
1g chiliolaj12 kcal
-
47 kcal
Összesen
439
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
300g tofu432 kcal
-
30g chiliszósz6 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
16g kínai rizsbor21 kcal
-
90g újhagyma zöldje24 kcal
-
25 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
4g szezámolaj35 kcal
-
4g chiliolaj35 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1318
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
32.2g darált sertéshús59 kcal
-
32.2g tofu46 kcal
-
3.2g chiliszósz1 kcal
-
3.2g gyömbér3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.1g szójaszósz1 kcal
-
1.1g szójaszósz1 kcal
-
1.7g kínai rizsbor2 kcal
-
9.7g újhagyma zöldje3 kcal
-
0.8g burgonyakeményítő3 kcal
-
10.7g csirke alaplé1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.4g szezámolaj4 kcal
-
0.4g chiliolaj4 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
Összesen
143
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2050.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 761 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 194.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 746 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
439
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 117.8 g
Zsír
-
Összesen 82.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6151.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 2151 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 279 mg
-
Foszfor 1300 mg
-
Nátrium 2282 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 584.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 2237 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 875 micro
Összesen
1318
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg darált sertéshús
-
30 dkg tofu
-
5 cm gyömbér
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek szójaszósz
-
1 ek szójaszósz
-
3 közepes db újhagyma zöldje
-
bors ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Wokban olajat hevítünk, és rádobjuk a gyömbért, a fokhagymát és a szecsuáni borsot.
- Mikor már illatozik, belekeverjük a tobandzsan szószt és rádobjuk a húst.
- Meglocsoljuk főzőborral és félkészre pirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a világos szójaszószt és a tofut is beledobjuk. Az egészet felöntjük alaplével vagy vízzel, és fedő alatt rotyogtatjuk közepes lángon.
- Félidőben- kb 10 perc múlva- hozzákeverjük a sötét szójaszószt és a felvágott zöldhagyma szárakat, majd a keményítős keveréket, de ezt már csak akkor, ha a tofu megpuhult. Szezámolajjal, csiliolajjal is meglocsolhatjuk.
- Rizshez adjuk, akár külön tálkán vagy nyakon öntve.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 8858
- Feltöltés dátuma: 2013. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A mapo tofu az egyik leghíresebb szecsuáni ételkülönlegesség. Csípős, szaftos, húsos ragu tofuval gazdagítva, ami biztos, hogy még azok tetszését is elnyeri, akik amúgy nem szeretik a szójasajtot, hiszen az nem uralkodik az étel ízében, csak magába szívja az ízeket és illatokat, amitől az étel igazán izgalmas és tápláló lesz. Mindenképp érdemes kipróbálni, azonban a speciális kínai szójabab és csili alapú "tobandzsan" szószt érdemes beszerezni hozzá ázsiai élelmiszerboltból. A blogomon olvashatsz róla bővebben.