r
Nosalty Logó

Gyömbéres-szójaszószmázas lazac

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Gyömbéres-szójaszószmázas lazac
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

219
Kalória
17.9g
Fehérje
10.9g
Szénhidrátok
7.3g
Zsír
126g
Víz
42.6g
Koleszterin
956.1mg
Rost
5.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5278.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    4068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    503.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. Keverjük össze a szójaszószt, a vörösbort, a mirint, a barna cukrot, a reszelt fokhagymát és a gyömbér háromnegyed részét egy serpenyőben. Főzzük össze 10 percig, amíg az emulzió térfogata a felére csökken. A tűzről levéve adjuk hozzá a maradék reszelt gyömbért és a lime levét. Hagyjuk kihűlni.
  2. A tepsink alját bekenjük olívaolajjal, majd ráfektetjük a lazacot, bőrös felével lefelé. Egy evőkanálnyi mázat a halra kenünk, majd várjunk 5 percet, hogy alaposan magába szívja. Ezután a mázból még egy evőkanálnyit a halra kanalazunk.
  3. Mehet a sütőbe: 10 percig sütjük 250 fokon (ha nem sietünk, alacsonyabb hőfokon sütve megakadályozhatjuk, hogy a zsír kiváljon a halból, így a hal szaftos és zamatos marad). 10 perc után kivesszük, majd egy újabb evőkanál mázat kanalazunk a halra, és visszatesszük a sütőbe további 10 percre. Ezt a folyamatot addig ismételjük, amíg a mázunk legalább a felét rá nem kanalazzuk a halra, és a lazac kellően átsül (nyugodtan szúrjuk meg, és nézzük meg, hogy a halhús mindenhol átsült-e). Ügyeljünk rá, hogy ne túl vastag rétegben kerüljön rá a máz, mert egy intenzív, markáns ízekkel teli mázzal van dolgunk. Miután megsült, díszítsük apróra vágott újhagymával, szezámmaggal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Azt hiszem, ez lett az egyik kedvenc lazacreceptem azok közül, melyeket az elmúlt évek során kipróbáltam. Ennek az ázsiai stílusú halreceptnek az a csíziója, hogy a gyömbér és az édeskés, szójaszószos máz tökéletes kiegészítője a lazacnak, ráadásul meglepően egyszerű elkészíteni. Alacsonyabb hőfokon sütve megakadályozhatjuk, hogy a zsír kiváljon a halból, így a hal szaftos és zamatos marad. Ha esetleg marad a mázból, bármilyen más alapanyagra is felhasználható, mint például tengeri herkentyűkre vagy sertéshúsra. A vörösbor nem igazán ázsiai alapanyag, de valóban jól működik a mázban: mélyebb ízt ad, akárcsak egy szaké.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!