Vadlazac
Leírás
Kedvelt halfajta. A lazac iránti óriási kereslet következményeként napjainkban tömegesen szaporítják, ám a szakértők szerint a tenyésztett, illetve a vadlazac hús íze össze sem hasonlítható. A vadlazacot leggyakrabban a Jeges tengerben, Alaszka partjainál, illetve a kanadai, orosz partok mentén fogják. Míg a tenyésztett lazac húsa rózsaszínes-narancsos színű, addig a vadlazac húsa inkább a bordó árnyalataiban játszik. A vadlazac húsa omlósabb, ízletesebb, zamatosabb. Mind a tenyésztett, mind a vadlazac húsa szálkamentes és a tonhalhoz hasonlósan sok (az egészségre kedvező hatást gyakorló) omega-3 zsírsavat tartalmaz. A vadlazac sütve a legfinomabb, amikor bőre ropogóssá válik, míg húsa továbbra is omlós marad, de készíthetjük grillezve, roston sütve, párolva is. Enyhén fűszerezzük, hogy a fűszerek ne nyomják el a halhús kitűnő ízét.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Vadlazac
fehérjetartalom
19.84 g
zsírtartalom
55005.623 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
68.5 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
200 mg
Nátrium
44 mg
Magnézium
29 mg
Kalcium
12 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.818 g
Niacin - B3 vitamin
7.86 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.664 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.38 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
19.84 g
Zsír
telített zsírsav
0.981 g
egyszeresen telített zsírsav
2.103 g
többszörösen telített zsírsav
2.539 g
koleszterin
55 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Vas
0.8 mg
Magnézium
29 mg
Foszfor
200 mg
Nátrium
44 mg
Cink
0.64 mg
Réz
0.25 mg
Mangán
0.016 mg
Szelén
36.5 µg
szénhidrát
víz
68.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.226 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.38 mg
Niacin - B3 vitamin
7.86 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.664 mg
Folát
25 µg
Retinol
12 µg
B12 vitamin
3.18 µg
A vitamin
12 µg
B6 vitamin
0.818 g