Citromos vadlazac
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
i_3_14
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
281
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1120
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.4 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 824.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 262 mg
-
Nátrium 445 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 118.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
281
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.4 g
Zsír
-
Összesen 72.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3297.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1046 mg
-
Nátrium 1780 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 474 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
1120
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 424.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lazacszeleteket besózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, és pár percig állni hagyjuk. Ez idő alatt, gyorsan elkészítjük a köretet.
- Serpenyőben, közepes hőfokon felolvasztjuk a vajat, majd amikor sercegni kezd, beletesszük a halszeleteket, bőrös oldalával lefelé.
- Rácsavarjuk az egyik citrom felének levét, és rákenjük a pürésített fokhagymát. 1 perc elteltével megfordítjuk a halat, és rácsavarjuk a citrom másik felét. 1-2 perc múlva visszafordítjuk, de le is vesszük a tűzről. Nem szabad túlsütni...
- A másik citromot négybe vágjuk, és az ízlés szerinti körettel a lazachoz adjuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 14498
- Feltöltés dátuma: 2016. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
i_3_14
23 recept
A főzés nálunk gyakran úgy történik, hogy megkívánunk valamit, aztán pillanatokon belül már belengi a lakást az ínycsiklandó illat. A fagyasztóban rendszeresen lapul néhány lazac szelet, ez gyorsan kiolvad egy kis hideg vízben, de frissből természetesen még ízletesebb. Krumpli- vagy vegyes zöldség pürével fogyasztjuk.