Lazacos-mangós ceviche
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
271
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1080
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
61
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 294.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 1089 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 645 micro
-
Lut-zea 1094 micro
Összesen
271
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.2 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3781.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1146 mg
-
Nátrium 1814 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.7 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1176.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 240 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 716 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 136 micro
-
β-karotin 4354 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 2582 micro
-
Lut-zea 4374 micro
Összesen
1080
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 144 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db paradicsom
-
1 ek méz
-
1 kávéskanál só
-
45 dkg vadlazac
Elkészítés
- A lime levét kicsavarjuk. Kicsit kevesebb, mint 2 dl-t egy üvegtálba öntünk (nem fém, az nem tesz jót a halnak, és a savak sem szeretik).
- A lazacot felkockázzuk kb. 1 centis darabokra, és a lime-ba tesszük. Hűtőbe tesszük 4-8 órára. A maradék lime levet félretesszük.
- Ha "kész", a mangót ugyanakkora kockákra vágjuk, a mexikói földicseresznyét (tomatillót) és a paradicsomot szintén. Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk.
- Leöntjük a lime levet a halról, hozzáadjuk a mangót, tomatillót, paradicsomot, leöntjük a maradék kb. 7 cl lime lével, beletesszük az összes többi hozzávalót, és jól átforgatjuk.
- Újabb 4-8 órára hűtőbe tesszük, és jól behűtve, tortilla chipssel vagy tostadával tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4180
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 02.
Ajánló
Azt mondják, a jó ceviche alig áll a páclében. Lehet, hogy így van, mindenesetre nekem sokkal jobban ízlett másnaposan, mikor már 1 napja állt a páclében.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Közép és Dél-Amerika népszerű nyers halétele, amelynek nincsenek szabályai. Ez csak egy példa, a lazac kiváltható bármilyen tengeri hallal vagy tenger gyümölcseivel, a mangó is helyettesíthető őszibarackkal, nektarinnal, papayával. Mivel a hal nyers benne, csak a citrom "főzi meg" legyünk körültekintőek a vásárláskor és a felhasználáskor! Recept az antojites című mexikói szakácskönyvből. Bővebb sztori a blogon.