Tomatillo (mexikói földicseresznye)

Tomatillo (mexikói földicseresznye)

Leírás

A mexikói földicseresznye nagyon hasonlít a zöldparadicsomra, de a kettő különbözik. A Mexikóban és Guatemalában híres zöldséget eszik nyersen, savanyítva, vagy szósznak elkészítve. A mexikói salsa verde egyik elengedhetetlen alapja. Felhasználás előtt alaposan mossuk le langyos folyó vízzel mert héján szappanos jellegű viaszos réteg van van.

Mikor vegyem

Természetes környezetében a nyári hónapokban szüretelik, de egész évben elérhető különleges boltokban.;

hogyan tároljam

Hűtőben, újság papírba vagy papírzacskóba csomagolva. Ha küldő héja még fedi a gyümölcsöt, nincs szükség hűtőre.

100g Tomatillo (mexikói földicseresznye)

fehérjetartalom

0.96 g

zsírtartalom

0.711 g

szénhidráttartalom

5.84 g

víztartalom

91.63 g

gramm tomatillo (mexikói földicseresznye)?

Top ásványi anyagok

Foszfor

39 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

7 mg

Nátrium

1 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.056 g

C vitamin

11.7 mg

Kolin

7.6 mg

Niacin - B3 vitamin

1.85 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.96 g

Zsír

telített zsírsav

0.139 g

egyszeresen telített zsírsav

0.155 g

többszörösen telített zsírsav

0.417 g

ásványi anyagok

Kalcium

7 mg

Vas

0.62 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

39 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.22 mg

Réz

0.079 mg

Mangán

0.153 mg

Szelén

0.5 µg

szénhidrát

rost

1.9 g

cukor

3.93 g

víz

91.63 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.044 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.035 mg

Niacin - B3 vitamin

1.85 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.15 mg

Folát

7 µg

Kolin

7.6 mg

Alfa-karotin

10 µg

Béta-karotin

63 µg

Lutein+zeaxantin

467 µg

E vitamin

0.38 mg

K vitamin

10.1 µg

A vitamin

6 µg

C vitamin

11.7 mg

B6 vitamin

0.056 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...