Tomatillo (mexikói földicseresznye)
Leírás
A mexikói földicseresznye nagyon hasonlít a zöldparadicsomra, de a kettő különbözik. A Mexikóban és Guatemalában híres zöldséget eszik nyersen, savanyítva, vagy szósznak elkészítve. A mexikói salsa verde egyik elengedhetetlen alapja. Felhasználás előtt alaposan mossuk le langyos folyó vízzel mert héján szappanos jellegű viaszos réteg van van.
Mikor vegyem
Természetes környezetében a nyári hónapokban szüretelik, de egész évben elérhető különleges boltokban.;
hogyan tároljam
Hűtőben, újság papírba vagy papírzacskóba csomagolva. Ha küldő héja még fedi a gyümölcsöt, nincs szükség hűtőre.
100g Tomatillo (mexikói földicseresznye)
fehérjetartalom
0.96 g
zsírtartalom
0.711 g
szénhidráttartalom
5.84 g
víztartalom
91.63 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
39 mg
Magnézium
20 mg
Kalcium
7 mg
Nátrium
1 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.056 g
C vitamin
11.7 mg
Kolin
7.6 mg
Niacin - B3 vitamin
1.85 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.96 g
Zsír
telített zsírsav
0.139 g
egyszeresen telített zsírsav
0.155 g
többszörösen telített zsírsav
0.417 g
ásványi anyagok
Kalcium
7 mg
Vas
0.62 mg
Magnézium
20 mg
Foszfor
39 mg
Nátrium
1 mg
Cink
0.22 mg
Réz
0.079 mg
Mangán
0.153 mg
Szelén
0.5 µg
szénhidrát
rost
1.9 g
cukor
3.93 g
víz
91.63 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.044 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.035 mg
Niacin - B3 vitamin
1.85 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.15 mg
Folát
7 µg
Kolin
7.6 mg
Alfa-karotin
10 µg
Béta-karotin
63 µg
Lutein+zeaxantin
467 µg
E vitamin
0.38 mg
K vitamin
10.1 µg
A vitamin
6 µg
C vitamin
11.7 mg
B6 vitamin
0.056 g